Cabinepersoneel Lufthansa dreigt met staking op zondag 20 oktober

Het cabinepersoneel van Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa wil zondag 20 oktober staken. De cabinebond UFO heeft haar leden opgeroepen om vijf uur lang het werk neer te leggen om een salarisverhoging af te dwingen.

Staking Lufthansa piloten

Update: Staking treft 224 vluchten van Lufthansa en Eurowings

De staking van cabinepersoneel van Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft vooral tot annuleringen van dochtermaatschappij Eurowings geleidt. In totaal werden 167 vluchten van Eurowings geannuleerd en 57 vluchten van Lufthansa. Gedupeerde passagiers hebben recht op een vergoeding tot €600 per persoon voor het tijdsverlies. Precies vijf jaar geleden werd er ook op 20 oktober door piloten van Lufthansa gestaakt. 527 vluchten werden die dag geannuleerd door de staking.

Stakingsdreiging cabinepersoneel Lufthansa illegaal volgens Lufthansa

De vakbond UFO eist een salarisverhoging van 1,8 procent over een periode van zes maanden. Lufthansa wil juist kosten besparen en gaf eerder dit jaar een winstwaarschuwing af. De hevige concurrentiestrijd en stijgende brandstofprijzen zouden de winst van het Duitse luchtvaartconcern in gevaar brengen. Lufthansa noemt de plannen voor de staking illegaal en geeft dan ook geen gehoor aan de eisen van de vakbond. De werkonderbreking staat gepland op aanstaande zondag 20 oktober tussen 6.00 en 11.00 uur.

 

Recht op vergoeding bij staking cabinepersoneel

Is jouw vlucht geannuleerd of meer dan drie uur vertraagd door een staking van het cabinepersoneel van Lufthansa? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding tot €600 per persoon. Ook eventuele extra kosten die je hebt moeten maken vanwege de staking, zoals hotelkosten of vervoerskosten, kun je terugvragen via EUclaim.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Vluchten geannuleerd door protesten op Barcelona El Prat Airport
Volgende nieuwsitem
Nationale staking in Italië op vrijdag 25 oktober hindert vliegverkeer
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding