Britse luchtvaartmaatschappij Flybe verkeert in financiële problemen

De grote Britse regionale luchtvaartmaatschappij Flybe lijkt financieel in grote problemen te zitten, meldt Sky News die deze informatie gekregen zou hebben van bronnen binnen het Britse bedrijf. Volgens de nieuwszender zou het bedrijf een noodlening hebben aangevraagd bij de Britse overheid.

flybe vliegtuig in de lucht

Update: Britse overheid zegt hulp Flybe toe

De Britse overheid heeft Financiële hulp aan Flybe toegezegd door de Air Passenger Duty  (APD) op binnenlandse vluchten tijdelijk kwijt te schelden. Dit zou 2000 banen redden en miljoenen aan kosten schelen voor de Britse luchtvaartmaatschappij. Voorlopig lijkt een mogelijk faillissement van Flybe hiermee afgewend. 

Monarch Airlines, Thomas Cook en nu Flybe?!

Groot-Brittannië is nog maar net bijgekomen van de grote faillissementen van luchtvaartmaatschappijen Monarch Airlines en Thomas Cook en nu lijkt de volgende ramp zich voor te doen met de populaire regionale luchtvaartmaatschappij Flybe. Vorig jaar is Flybe onderdeel geworden van Virgin Atlantic. De regionale luchtvaartmaatschappij zou als ‘feeder’ fungeren voor intercontinentale vluchten van Virgin. Flybe voert niet alleen vluchten binnen het Verenigd Koninkrijk uit maar ook vluchten tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa, waaronder naar Amsterdam Schiphol. Flybe heeft geen commentaar gegeven op de speculaties.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Landelijke Italiaanse staking gaat voor veel gedupeerde vliegtuigpassagiers zorgen
Volgende nieuwsitem
Staking Franse luchtverkeersleiding van 13 tot en met 16 januari
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel