British Airways personeel houdt langste staking in luchtvaart ooit!

Een deel van het personeel van de lange vluchten van British Airways staakt al bijna een maand(!) voor betere arbeidsvoorwaarden. Vakbond Unite gooit daar nog eens twee weken bovenop nu bekend is gemaakt dat er gestaakt gaat worden tot 15 augustus.

Staart vliegtuig British Airways

Totale stakingsduur van 46 dagen

Met deze nieuwe verlenging komt de staking op een totaal van 46 dagen. Ruim 6 weken. De staking zou aanvankelijk twee weken duren maar werd al eens verlengd tot 1 augustus. De vakbond lijkt hiermee een serieus signaal af te willen geven richting de houding van het moederbedrijf van British Airways omtrent de arbeidsvoorwaarden. Een loonsverhoging werd eerder al afgewezen door Unite omdat deze niet hoog genoeg zou zijn.

Hinder voor passagiers valt mee

Veel hinder ervaren passagiers niet van de staking. Slechts een deel van het personeel doet mee met de staking. Ook worden er vliegtuigen en crewleden van Qatar Airways ingezet om het vluchtschema draaiende te houden.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
EasyJet in houdgreep door Brexit
Volgende nieuwsitem
Het EUclaim nieuws: British Airways stakingen en de meest punctuele vliegtuigmaatschappij ter wereld
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding