British Airways en mixed fleet crew leggen confrontatie bij

Het gaat de geschiedenis in als de langste staking in de commerciële luchtvaart ooit. 85 dagen lang staakten leden van de ‘mixed-fleet crew’ van British Airways afgelopen zomer. Deze staking was het resultaat van een geschil over looneisen en reisvoordelen. British Airways laat de lonen nu meestijgen met de inflatie en hersteld de reisvoordelen van alle cabinemedewerkers.

stakend cabinepersoneel british airways

Langste staking ooit in commerciële luchtvaart

85 lange dagen staakten cabinemedewerkers van de ‘mixed-fleet crew’ en leden van vakbond Unite vanwege looneisen die niet ingewilligd werden. De mixed-fleet crew is een combinatie van cabinepersoneel die zowel op korte als lange afstandsvluchten werkt. Afgelopen zomer moest British Airways in het hoogseizoen noodgedwongen vliegtuigen en medewerkers van Qatar Airlines inhuren om haar vluchten operationeel te houden. De staking gaat de geschiedenis in als de langste ooit in de burgerluchtvaart.

Cabinepersoneel ontvangt meer loon en reisvoordelen

Als poging om de staking in de kiem te smoren nam British Airways eerder de reisvoordelen weg van cabinepersoneel die deelnam aan de staking. Dit werkte averechts. British Airways heeft nu in de overeenkomst beloofd de reisvoordelen terug te geven en de lonen mee te laten stijgen met de inflatie. Len McCluskey van vakbond Unite gelooft er in dat de deal een ‘nette’ salaris stijging inhoudt en dat de Britse luchtvaartmaatschappij de eisen van de ‘mixed-fleet crew’ nu serieus gaat nemen in de toekomst.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
easyJet profiteert van failliete Air Berlin
Volgende nieuwsitem
Vluchtvertraging in de herfstvakantie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding