Brexit in zicht voor Ryanair

De binnenlandse vluchten in het Verenigd Koninkrijk gaan wellicht verleden tijd zijn voor de Ierse prijsvechter Ryanair. Op dit moment mag Ryanair als Ierse vliegtuigmaatschappij nog vluchten binnen het Verenigd Koninkrijk uitvoeren. Maar zodra de Brexit een feit is, gaat ook die situatie veranderen.

ryanair vliegtuig aan het opstijgen vanaf startbaan
©: www.airhint.com

Zo zegt Neil Sorahan, De CFO van de prijsvechter, tijdens de Annual Global Airfinance Conference in Dublin. Voor vluchten binnen het Verenigd Koninkrijk heeft Ryanair straks een Britse Air Operators Certificate nodig. Maar of het die gaat aanvragen is niet zeker. Sorahan benadrukt dat maar een klein deel van de vluchten van het Ierse imperium binnen het Verenigd Koninkrijk plaatsvinden.

Verbindingen Ierland en het Verenigd Koninkrijk

De binnenlandse routes die in gevaar komen zijn onder andere Edinburgh-Stansted, Glasgow-Stansted en Belfast-Gatwick. Het Noord-Ierse Derry is nu nog verbonden met drie Britse bestemmingen, ook die zullen wellicht verdwijnen.

Easyjet, de Britse prijsvechter, moet juist een AOC in een EU-land aanvragen om actief te kunnen blijven op routes in de EU.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Groen licht voor uitbreiding Lelystad Airport
Volgende nieuwsitem
Ruim 400 passagiers vast op Curaçao
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
2 Commentaren
Nieuwste
Oudste most voted
Inline Feedbacks
View all comments
M. Schuurmans
7 jaren geleden

Zou jammer zijn als het vliegen tussen eu en uk moelijker wordt.

EUclaim
7 jaren geleden
Reply to  M. Schuurmans

Bedankt voor je reactie. Dat zou zeker jammer zijn! Hopelijk blijven er een hoop goede verbindingen tegen redelijke tarieven beschikbaar. Wij hebben daar in ieder geval alle vertrouwen in. ~Jasmijn

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding