Brexit in zicht voor Ryanair

De binnenlandse vluchten in het Verenigd Koninkrijk gaan wellicht verleden tijd zijn voor de Ierse prijsvechter Ryanair. Op dit moment mag Ryanair als Ierse vliegtuigmaatschappij nog vluchten binnen het Verenigd Koninkrijk uitvoeren. Maar zodra de Brexit een feit is, gaat ook die situatie veranderen.

ryanair vliegtuig aan het opstijgen vanaf startbaan
©: www.airhint.com

Zo zegt Neil Sorahan, De CFO van de prijsvechter, tijdens de Annual Global Airfinance Conference in Dublin. Voor vluchten binnen het Verenigd Koninkrijk heeft Ryanair straks een Britse Air Operators Certificate nodig. Maar of het die gaat aanvragen is niet zeker. Sorahan benadrukt dat maar een klein deel van de vluchten van het Ierse imperium binnen het Verenigd Koninkrijk plaatsvinden.

Verbindingen Ierland en het Verenigd Koninkrijk

De binnenlandse routes die in gevaar komen zijn onder andere Edinburgh-Stansted, Glasgow-Stansted en Belfast-Gatwick. Het Noord-Ierse Derry is nu nog verbonden met drie Britse bestemmingen, ook die zullen wellicht verdwijnen.

Easyjet, de Britse prijsvechter, moet juist een AOC in een EU-land aanvragen om actief te kunnen blijven op routes in de EU.

Vorig nieuwsitem
Groen licht voor uitbreiding Lelystad Airport
Volgende nieuwsitem
Ruim 400 passagiers vast op Curaçao

2
Geef een reactie

1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
M. Schuurmans

Zou jammer zijn als het vliegen tussen eu en uk moelijker wordt.

Vragen? Chat of bel