Botsing tussen taxiënde KLM-vliegtuigen op Amsterdam Schiphol Airport

Twee vertrekkende KLM-vliegtuigen zijn gisteren met elkaar in aanraking gekomen op Amsterdam Schiphol Airport. Naast lichte schade aan de vliegtuigen raakte gelukkig niemand gewond. De passagiers liepen wel de nodige vertraging op. 

KLM vliegtuigen op Schiphol

Aanrijding tussen twee vliegtuigen van KLM

De betrokken vliegtuigen waren vanuit Amsterdam onderweg naar Atlanta en Los Angeles onder de vluchtnummers KL623 en KL601. De vlucht van Amsterdam naar Los Angeles werd door het incident meer dan vijf uur vertraagd. De passagiers naar Atlanta werden geannuleerd en kregen een vervangende vlucht aangeboden. Ook de vervolgvlucht vanuit Atlanta naar Amsterdam onder vluchtnummer KL624 werd geannuleerd. De gedupeerde passagiers hebben recht op een vergoeding van €600 per persoon voor het tijdsverlies. De vliegtuigen waren van het type Boeing 747 en Boeing 787. Er volgt een onderzoek naar de aanrijding.

Ook aanrijding in Parijs met vliegtuigen Air France en Air Mauritius

Gisteren, 13 februari 2019, was een algehele slechte dag voor Air France – KLM. Vlak na de aanrijding op Schiphol vond er een soortgelijk incident plaats op Parijs Charles de Gaulle Airport (CDG). Een vliegtuig van Air Mauritius en Air France raakten elkaar. Er waren gelukkig geen passagiers aan boord.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Woensdag 13 februari Brussels Airlines vluchten geannuleerd door staking België
Volgende nieuwsitem
Flybmi vraagt faillissement aan door komst Brexit
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding