Boete voor American Airlines vanwege grote aantal vertragingen

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij moet 1,6 miljoen dollar betalen aan de FAA, de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten, en de gedupeerde passagiers vanwege te lange vertragingen. American Airlines krijgt de boete vanwege een groot aantal vertragingen waarbij de passagiers soms urenlang vastzaten in het vliegtuig zonder goede voorzieningen.

american airlines vliegtuig in de lucht
©: Cubareis.com

Mede door de drukte op grote vliegvelden en slechte weersomstandigheden komt het regelmatig voor dat toestellen die willen vertrekken of landen een tijdje moeten wachten. Het is echter niet toegestaan om passagiers langer dan drie uur in een stilstaand toestel te houden zonder dat men uit kan stappen. Ook moeten passagiers toegang tot eten en drinken krijgen, naar het toilet kunnen en toegang tot medische hulp krijgen wanneer nodig.

Een flinke overtreding

De FAA stelt dat American Airlines deze regels 27 keer heeft overtreden tussen 2013 en 2015. Een forse overtreding waar nu een flinke boete voor betaald moet worden. Het grootste probleem deed zich voor in februari 2013 waarbij een sneeuwstorm in Charlotte voor veel problemen zorgde.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Alsnog staking cabinepersoneel British Airways
Volgende nieuwsitem
Een winters vliegweekend in beeld
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding