Atlanta airport krijgt eerste biometrische terminal

Op Hartsfield-Jackson Atlanta airport komt eind dit jaar de éérste biometrische terminal ter wereld. Delta Airlines introduceert gezichtsherkenning in Terminal F voor passagiers die internationaal reizen.

gezichtsherkenning op avatar

Gezichtsherkenning voor passagiers Delta Airlines en partners

Op het grootste en drukste vliegveld ter wereld wordt één terminal ingericht met gezichtsherkenning voor Delta Airlines en haar partners. Naast Delta kunnen ook KLM, Air France, Virgin Atlantic en Aeromexico gebruik maken van de nieuwe technologie. Hiermee wordt de druk bij onder andere de check-in balies, de veiligheidscontrole en het instappen verlicht. Dit gebeurt straks allemaal op basis van gezichtsherkenning. Zelfs de paspoortcontrole gaat op deze manier verlopen. Het is een grote technologische stap voor het Amerikaanse vliegveld, die als overstaphub dient binnen de Verenigde Staten.

Ook nieuwe CT-scanners op Atlanta Airport

Passagiers die via Terminal F reizen hebben binnenkort nog meer voordelen. Zo hoeft onder andere elektronische apparatuur zoals laptops en tablets niet meer uit de handbagage gehaald te worden. Nieuwe CT-scanners maken dit mogelijk.

Toch zijn er ook passagiers die niet staan te springen om biometrisch boarden. Het is daarom ook niet verplicht. Ook de gebruikelijke controlepunten blijven toegankelijk voor passagiers.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Storm op Schiphol resulteert in vluchtannuleringen
Volgende nieuwsitem
Passagiers hebben recht op vergoeding voor Ryanair staking
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding