Alweer vluchtvertragingen op Eindhoven Airport door zieke luchtverkeersleider

Afgelopen donderdag, 3 september 2020, heeft het vliegverkeer op Eindhoven Airport weer stilgelegen door een zieke luchtverkeersleider. Dit had een aantal vluchtvertragingen tot gevolg.

medewerker eindhoven airport controleert vleugel vliegtuig

Al eerder vluchtvertragingen door capaciteitsprobleem Eindhoven Airport

Een maand geleden was het ook al raak op Eindhoven Airport: meerdere vertraagde vluchten door een capaciteitsprobleem bij de militaire luchtverkeersleiding. En nu - bijna een maand later-  was er geen aankomst en vertrek mogelijk tussen 18.15 en 20.30 uur vanwege dezelfde reden. Dit had impact op drie aankomende vluchten uit Krakau, Malaga en Athene.

Geen langdurige vertragingen of annuleringen

De impact van het capaciteitsprobleem is beperkt gebleven en er zijn geen langdurige vertragingen ontstaan van meer dan 180 minuten.

Vliegbasis Woensdrecht gesloten vanwege capaciteitsprobleem Eindhoven

Om de continuïteit van de luchtverkeersleiding op Eindhoven Airport te waarborgen, was vliegbasis Woensdrecht afgelopen vrijdag gesloten. Dit meldde de Koninklijke Luchtmacht eind vorige week in een tweet.

Je rechten bij vertraging door ziekte in vliegverkeer

Als er vluchtproblemen ontstaan doordat een luchtverkeersleider zich heeft ziek gemeld, is dit niet de verantwoordelijkheid van een luchtvaartmaatschappij. Hier heeft een luchtvaartmaatschappij namelijk geen invloed op. Daarom is er een zo’n geval sprake van een buitengewone omstandigheid. Dit houdt in dat passagiers geen recht hebben op een vergoeding voor het tijdsverlies wanneer een vlucht is vertraagd of geannuleerd. Passagiers hebben in dit geval wel recht op een vervangende vlucht en verzorging tijdens de vertraging. Wanneer je vertraging oploopt doordat een personeelslid van de vliegtuigmaatschappij ziek is, zoals een piloot of stewardess, heb je wél recht op een vergoeding.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Ryanair houdt ticketsale in coronatijd voor reizen naar oranje reisgebieden
Volgende nieuwsitem
Oranje reisadvies voor Griekse eilanden door toename coronabesmettingen
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding