Alsnog staking cabinepersoneel British Airways

Dinsdag 10 januari wordt er alsnog 48 uur gestaakt door een deel van het cabinepersoneel van British Airways. De staking was eerst gepland tijdens de kerstdagen maar werd afgewend door nieuwe onderhandelingen.

British Airways vliegtuig op landingsbaan

Maar deze onderhandelingen zijn nu wederom mislukt. De vakbond Unite en British Airways kunnen het niet eens worden over een loonsverhoging voor de crewleden. Het laatste voorstel van de vliegtuigmaatschappij is door de vakbond afgewezen.

Naar verwachting worden een aantal vluchten geannuleerd vanwege de staking. British Airways gaat er alles aan doen om gedupeerde passagiers alsnog op hun eindbestemming te krijgen. Vijftien procent van de cabinecrewleden geeft aan deel te nemen aan de staking.

Recht op vergoeding

Nederlandse passagiers hebben recht op een vergoeding als hun vlucht geannuleerd wordt vanwege een staking van het eigen personeel. Als je vlucht hinder ondervindt van de aangekondigde staking dan kun je hieronder snel en eenvoudig je rechten checken.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Norwegian biedt enkeltje New York voor €65
Volgende nieuwsitem
Boete voor American Airlines vanwege grote aantal vertragingen
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding