Als de piloot staakt, kunt u geld krijgen

Afgelopen vrijdag besteedde De Volkskrant aandacht aan het actuele onderwerp ‘Als de piloot staakt, kunt u geld krijgen’. Met de aangekondigde stakingen van piloten bij Air France en easyJet in juni, is het belangrijk dat je  weet waar je recht op heeft.

Als de piloot staakt, kunt u geld krijgen

In artikel komen verschillende woordvoerders met betrekking tot passagiersrechten aan het woord. Een woordvoerder van DAS geeft aan: ‘Vliegtuigmaatschappijen komen liever onder een compensatie uit, maar passagiers hebben er recht op.’. Hier zijn wij het bij EUclaim helemaal mee  eens. Jurist Arjan Singh van HBJC Juridisch Advies adviseert mensen om zo vele mogelijk ‘bewijsmateriaal’ toe te voegen op het moment dat je een brief stuurt met je claim naar de vliegtuigmaatschappij. Het belangrijkste bewijs dat je hebt, is je boardingpass. Wij adviseren dan ook altijd om deze goed te bewaren.

Bij pilootstaking, sprake van ‘overmacht’?
In het artikel van De Volkskrant wordt dieper ingegaan op de vraag: ‘Is er bij staking van eigen personeel als piloten, sprake van overmacht?’. Onze jurist Laurens Hoezen geeft in het artikel aan dat zowel geplande als wilde stakingen met betrekking tot eigen personeel, niet buitengewoon zijn.

‘Mochten er acties plaatsvinden, dan kan easyJet toch geen beroep doen op ‘overmacht.’ – Laurens Hoezen, jurist bij EUclaim

Volgens de pilotenbond VNV lokt easyJet nog meer onvoorspelbare acties uit. Laurens geeft aan: ‘Mochten er acties plaatsvinden, dan kan easyJet toch geen beroep doen op ‘overmacht’. Het loont zeker om een claim in te dienen bij EUclaim. De vliegtuigmaatschappij weet immers dat er acties aan zitten te komen en kan ze nu nog voorkomen. Daar is weinig ‘wilds’ aan. Het gehele artikel is terug te lezen op de website van De Volkskrant.

Ondervind jij binnenkort hinder van de stakingen van piloten of cabinepersoneel? Kom je met meer dan drie uur vertraging aan op jouw eindbestemming? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding tot maximaal €600 per persoon!

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
32.000 Nederlanders dupe van stakingen Frankrijk
Volgende nieuwsitem
Staatssecretaris kan vliegpassagier niet helpen met claims
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding