Luchthaven vertraging

Aantal reizigers op Schiphol weer boven de miljoen

16 juni 2021

In de afgelopen maand maakten 1,1 miljoen passagiers gebruik van luchthaven Amsterdam Schiphol Airport. De meeste passagiers op Schiphol hadden alleen een overstap op de luchthaven. Het is voor het eerst sinds november vorig jaar dat het aantal reizigers weer boven een miljoen uitkomt.

Vertrekhal 2 op Schiphol op een heldere dag

1,1 miljoen passagiers op Schiphol

In totaal waren er in de maand mei ruim 1,1 miljoen reizigers op Schiphol. In vergelijking met mei vorig jaar, toen het coronavirus een behoorlijke impact op het luchtverkeer had, ligt het aantal passagiers nu ruim 430 procent hoger.

Ruim 620.000 reizigers hadden in de afgelopen maand alleen een overstap op de luchthaven. “Dit zijn 310.500 unieke passagiers, die in de internationale telwijze twee keer worden geteld”, vertelt Schiphol in een toelichting op de cijfers. “Ze worden zowel bij aankomst als bij vertrek geteld.” Het aantal reizigers ligt dus eigenlijk iets lager, maar komt nog steeds boven de miljoen uit.

Versoepeling van reisbeperkingen

De versoepeling van internationale reisbeperkingen zorgt ervoor dat er steeds meer gevlogen wordt. Door aanpassingen van de reisadviezen naar geel betekent dat vakantiereizen niet langer worden afgeraden door de Nederlandse overheid. Zo kunnen reizigers weer naar landen als Griekenland, Oostenrijk, Curaçao en Italië.  

Problemen met uw vlucht?

Gaat u binnenkort op vakantie, maar krijgt uw vliegtuig vertraging of wordt de vlucht alsnog geannuleerd? Dan heeft u mogelijk kans op een vergoeding. In 3 minuten kun je uw vlucht checken!

Meer over corona en vliegen

 • 2021-02-02

  Dalende cijfers in de luchtvaart door corona

 • 2021-01-21

  Aangescherpte maatregelen voor vliegverkeer

  Op 20 januari heeft het kabinet aangekondigd dat er een vliegverbod komt voor Groot-Brittannië, Zuid-Afrika en alle landen in Zuid-Amerika. Naast het vliegverbod worden ook de maatregelen omtrent het test- en quarantainebeleid voor vliegtuigpassagiers aangescherpt.

 • 2020-11-25

  Luchtvaartsector veel dieper in het rood dan gedacht

  Op dinsdag 24 november deelde brancheorganisatie IATA een bericht over de luchtvaartsector. In het bericht komt naar voren dat de wereldwijde luchtvaartsector in 2020 veel dieper in het rood gaat dan verwacht. Dit is het gevolg van de coronacrisis en het haperende herstel van het vliegverkeer.

 • 2020-10-07

  Trends in vliegverkeer na de uitbraak van corona

  Sinds de uitbraak van het coronavirus, ook wel COVID-19 genoemd, ziet het vliegverkeer er compleet anders uit. Schiphol Airport verwacht dat het vliegverkeer pas weer over drie jaar, in 2023, op het niveau zit van voor de coronacrisis. EUclaim onderzocht de trends in het vliegverkeer sinds de uitbraak van het coronavirus.

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding