Aangescherpte maatregelen voor vliegverkeer

Op 20 januari heeft het kabinet aangekondigd dat er een vliegverbod komt voor Groot-Brittannië, Zuid-Afrika en alle landen in Zuid-Amerika. Naast het vliegverbod worden ook de maatregelen omtrent het test- en quarantainebeleid voor vliegtuigpassagiers aangescherpt.

Trap op lege luchthaven

Vliegverbod voor risicolanden en aangescherpte maatregelen test- en quarantainebeleid

Het kabinet wil dat passagiers die naar Nederland reizen naast de PCR-test ook een sneltest ondergaan. Daarnaast moeten ze bij aankomst in tien dagen in quarantaine. Op dit moment is het wettelijk nog niet mogelijk om passagiers deze verplichten op te leggen. Om toch de komst van nieuwe varianten van het coronavirus tegen te gaan geldt er vanaf zaterdag 23 januari een vliegverbod voor risicolanden. Dit gaat om het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en alle landen in Zuid-Amerika. Er gelden uitzonderingen voor vrachtvluchten en noodzakelijk vluchten voor bijvoorbeeld medische redenen.

KLM stopt met vluchten naar verre bestemmingen

Door de aangekondige maatregelen van het kabinet heeft KLM besloten om per zaterdag geen verre vluchten meer uit te voeren. De luchtvaartmaatschappij is bang dat ze anders personeel moeten achterlaten in het buitenland door een positieve testuitslag en dit risico willen ze niet lopen.

Hongkong overweegt quarantaineplicht van twee weken voor vliegtuigpersoneel

Niet alleen in Nederland worden de regels aangescherpt. In Hongkong geldt al enige tijd een  quarantaineplicht van twee weken voor 'gewone' burgers bij terugkomst in Hongkong. Nu bestaat de kans dat deze regel ook gaat gelden voor piloten en cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappijen. Er is sprake van dat iedereen die langer dan twee uur in Hongkong verblijft verplicht twee weken in quarantaine moet. Veel luchtvaarmaatschappijen, waaronder Cathay Pacific, maken zich ongerust over deze nieuwe restricties.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Dagelijks reizen 35.000 passagiers van en naar Schiphol
Volgende nieuwsitem
Reisrestricties verantwoordelijk voor daling Europese vluchten
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel