Aangekondigde staking: Alitalia schrapt 60% van alle vluchten

Aanstaande donderdag dreigt het personeel van Alitalia het werk neer te leggen. Ook 22 en 24 februari zouden er vluchten kunnen uitvallen op internationale routes. De vakbond heeft opgeroepen tot een staking uit onvrede over bezuinigingen. De Italiaanse vliegtuigmaatschappij kampt al langer met financiële problemen.

alitalia vliegtuig in de lucht

Reorganisatie leidt tot onvrede

Er komt een grote reorganisatie aan vanuit het moederbedrijf van Alitalia, wat onderdeel uitmaakt van de Etihad Groep die momenteel zware verliezen moet incasseren.

De staking is aangekondigd maar nog niet bevestigd. Toch annuleert de Italiaanse vliegtuigmaatschappij nu al 60% van haar vluchten. Alitalia biedt haar passagiers aan om gratis om te boeken naar een andere datum. Een staking van het eigen personeel is in Nederland niet buitengewoon. Dit houdt in dat Nederlandse passagiers die getroffen worden door de staking recht hebben op een vergoeding tot €600 per persoon.

Ben jij benieuwd waar je recht op hebt? Check dit dan eenvoudig en snel in onze calculator.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Amsterdam Schiphol Airport is goedkoop
Volgende nieuwsitem
Grote kans op vertragingen JFK Airport
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding