76 miljoen vliegtuigpassagiers voor Nederlandse vliegvelden

76 miljoen vliegtuigpassagiers vlogen vorig jaar via een Nederlands vliegveld. Dat is ruim 6 miljoen meer dan in 2016. Op alle Nederlandse vliegvelden steeg het aantal passagiers behalve op Maastricht Aachen Airport, waar het passagiersaantal juist flink daalde.

passagiers in het vliegtuig

Groei voor Amsterdam Schiphol Airport én regionale vliegvelden

Amsterdam Schiphol groeide het hardst het afgelopen jaar met 7,7 procent. In totaal kreeg de luchthaven 68,4 miljoen passagiers te verwerken. Er werden ook fors meer vluchten uitgevoerd, 3,3 procent meer wat neerkwam op ruim 497.000 vluchten.

Eindhoven Airport bijna 6 miljoen passagiers in 2017

Ook Eindhoven Airport liet een sterke groei zien het afgelopen jaar. Er kwamen maar liefst 19 procent meer passagiers bij waardoor er 5,7 miljoen passagiers via Eindhoven reisden. Vliegveld Eindhoven is steeds meer in trek bij de Nederlandse vliegtuigpassagier.

Rotterdam en Groningen groeien in de regio

Rotterdam The Hague Airport kreeg er 5,4 procent meer passagiers bij in 2017. Het aantal passagiers staat daarmee op 1,7 miljoen reizigers. Groningen Eelde Airport groeide het sterkst van alle Nederlandse luchthavens, met ruim 32 procent(!). Het passagiersaantal kwam daarmee op 202.000.

Minder passagiers voor Maastricht

Maastricht Aachen Airport noteerde als enigste Nederlandse vliegveld een daling in het aantal passagiers. 167.000 passagiers vlogen afgelopen jaar van of naar Maastricht, dat is een daling van 5,1 procent.

Aantal passagiers met vluchtproblemen flink gestegen in 2017

Het aantal passagiers dat in 2017 te maken kreeg met langdurige vertragingen of annuleringen is met bijna 550.000 gestegen. In totaal hadden bijna 1,5 miljoen passagiers last van een vertraging van meer dan drie uur of een annulering. Bijna een 500.000 passagiers hadden recht op een vergoeding voor vluchtproblemen.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Lufthansa Group vervoert meeste passagiers in 2017
Volgende nieuwsitem
KLM annuleert vluchten door sneeuwverwachting
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding