70 miljoen passagiers voor Nederlandse vliegvelden

2016 is een recordjaar geweest voor de Nederlandse luchtvaartindustrie. Ruim 70 miljoen passagiers (bron: CBS) zijn hebben vorig jaar van, naar of via een Nederlands vliegveld gevlogen.

Online inchecken
©: RTVA

Groei van acht procent

Schiphol is met acht procent gegroeid ten opzichte van 2015. Dat komt neer op bijna 70,3 miljoen passagiers voor de grootste luchthaven van Nederland. Eindhoven airport groeide ook, met bijna 10 procent, naar 4,8 miljoen passagiers in 2016.

De populairste vluchten waren tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk, gevolgd door Spanje en de Verenigde Staten. Italië en Duitsland staan op de vierde en vijfde plek.

Op stadniveau waren Schiphol – London Heathrow en Schiphol – Barcelona het meest populair. Vluchten tussen Nederland en Turkije namen sterk af, met maar liefst 17,5 procent. EUclaim heeft uitgezocht hoeveel vluchten in 2016 op deze vijf populairste routes vertraagd of geannuleerd waren.

 

Route

Aantal passagiers (in mln.)

Aantal annuleringen/vertragingen > 3 uur

Nederland – Verenigd Koninkrijk

10

1557

Nederland – Spanje

7,5

493

Nederland – Verenigde Staten

5

343

Nederland – Italië

4,5

305

Nederland - Duitsland

4,25

544


Het aantal vertragingen en annuleringen tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk lijken opvallend, maar zijn goed te relateren aan het aantal vluchten die dagelijks uitgevoerd worden. Hoe meer vluchten, hoe groter de kans op vertragingen en annuleringen op de routes. Toch is het totaal aantal vertragingen en annuleringen t.o.v. 2015 met 9% gedaald.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Eerste staking Italiaanse luchtverkeersleiding van 2017
Volgende nieuwsitem
De zomerdienstregeling gaat van start op Schiphol
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding