70 miljoen passagiers voor Amsterdam Schiphol Airport in 2018

Het ziet ernaar uit dat Schiphol Airport dit jaar voor het eerst de 70 miljoen passagiers gaat halen. Tot en met oktober maakten 60,5 miljoen passagiers gebruik van de Amsterdamse luchthaven ten opzichte van 58,3 miljoen passagiers in 2017.

Meer passagiers voor Schiphol door grotere vliegtuigen 

Schiphol zit aan haar slotlimiet en heeft vooral het aantal passagiers zien toenemen door de grotere vliegtuigen die ingezet worden op populaire routes, zoals de Airbus A380 van Emirates. Hiermee blijft de passagiersgroei doorzetten. Een stijging van vluchtroutes wordt vooral opgevangen door de regionale luchthavens als Rotterdam en Eindhoven. Ook deze vliegvelden zagen een grote stijging in het aantal passagiers het afgelopen jaar. Op Schiphol zorgen vooral de intercontinentale vluchten voor meer passagiers. In oktober vlogen ruim 1,8 miljoen passagiers naar een ander continent. In totaal reisden er in oktober 6,4 miljoen passagiers van en naar Schiphol. Een stijging van 2,5 procent.

Langdurige vertragingen Schiphol in 2018

Ook het aantal langdurige vertragingen is in 2018 toegenomen. Tot en met oktober 2017 waren er 6731 vluchten meer dan drie uur vertraagd of geannuleerd. In 2018 was dit al 8465 langdurige vertragingen en annuleringen. Dit komt vooral door de vele stakingen dit jaar en het slechte weer in het begin van 2018.

vertragingen NL 2017 en 2018 schiphol

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Rotterdam The Hague Airport beleeft topjaar
Volgende nieuwsitem
Vertragingen en annuleringen op Londen City Airport door slecht weer
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding