323 annuleringen en 66 langdurige vertragingen door brandstofstoring Schiphol

De storing in het brandstoftoevoersysteem van Aircraft Fuel Supply, de kerosine leverancier van Schiphol, heeft gisteren voor chaos gezorgd op Amsterdam Schiphol Airport. Ook andere vliegvelden in Europa hadden last van de storing op Schiphol.

vliegtuigen delta en klm geparkeerd op schiphol met bewolkte lucht

58.000 gedupeerde passagiers door brandstofstoring

Ruim 58.000 passagiers kregen gisteren te maken met langdurige vertragingen of geannuleerde vluchten door de brandstofstoring op Schiphol. De kerosineleverancier van Schiphol. Aircraft Fuel Supply, kon om een nog onverklaarbare reden geen kerosine aan de vliegtuigen leveren. De luchtverkeersleiding heeft uiteindelijk de luchthaven voor al het binnenkomend verkeer gesloten, waardoor vluchten moesten uitwijken naar andere luchthavens zoals Rotterdam The Hague Airport of de vluchten in het buitenland werden geannuleerd.

Veldbedden, lange wachtrijen en urenlang wachten in het vliegtuig door storing

Vanwege de brandstofstoring op Schiphol hebben passagiers gisteren uren doorgebracht in het vliegtuig, soms zelfs zonder airco. Uiteindelijk zijn de passagiers ondergebracht op het vliegveld waar meer dan 5000 veldbedden werden neergezet door het rodekruis. Passagiers die voor de veiligheidscontrole waren zijn ondergebracht in hotels of naar huis gegaan. Andere passagiers hebben de nacht juist noodgedwongen doorgebracht op de luchthaven.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Storing in brandstofsysteem Amsterdam Schiphol Airport zorgt voor vertraging
Volgende nieuwsitem
Onweer legt vliegverkeer Eindhoven Airport tijdelijk stil
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding