24-uurs staking van het luchtvaartpersoneel in Italië

Het luchtvaartpersoneel in Italië heeft een nieuwe staking aangekondigd. Op dinsdag 21 mei 2019 leggen de piloten en cabinepersoneel van Alitalia en het grondpersoneel van diverse Italiaanse luchthavens 24 uur hun werk neer. De staking gaat grote gevolgen hebben voor het vliegverkeer van en naar Italië en naar het zuiden van Europa.

Uitzicht op Venetie in Italie

Vluchtproblemen door staking

Door de staking zullen vluchten naar verwachting geannuleerd worden of lopen een lange vertraging op. Het is echter nog onduidelijk hoe groot de gevolgen van de actie zullen zijn. De vakbonden hebben namelijk nog niet specifiek laten weten hoe de staking eruit gaat zien en welke Italiaanse luchthavens betrokken zijn bij de staking.

Passagiers geen recht op een vergoeding bij staking in Italië

Passagiers die hinder ondervinden van hun vlucht door de staking aankomende dinsdag, hebben helaas geen recht op een vergoeding voor het tijdsverlies. Normaal gesproken hebben passagiers wel recht op een vergoeding bij een staking van het eigen personeel van de luchtvaartmaatschappij, zoals piloten en cabinepersoneel. Maar in deze situatie kunnen de vluchten sowieso niet vertrekken door de staking van het grondpersoneel. De nationale staking in Italië is hierdoor een buitengewone omstandigheid volgens Verordening 261/2004, waar de luchtvaartmaatschappij niet voor verantwoordelijk is. Wanneer je vlucht geannuleerd is door de staking, heb je recht op een vervangende vlucht of teruggave van de ticketprijs.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Vluchten geannuleerd door staking Belgische luchtverkeersleiders
Volgende nieuwsitem
Ruimbagage niet meer inbegrepen bij vluchten KLM
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding