20 procent minder vluchtvertragingen in 2019

Het aantal vluchtvertragingen en annuleringen is het afgelopen jaar flink gedaald blijkt uit cijfers van EUclaim. 316.000 minder passagiers waren de dupe van lange vertragingen en annuleringen het afgelopen jaar.

geparkeerde vliegtuigen op schiphol

2019 was een beter luchtvaartjaar voor passagiers door uitblijvende stakingen

De forse daling van het aantal langdurige vertragingen- en annuleringen is vooral te wijten aan het uitblijven van grote stakingen bij de luchtvaartmaatschappijen, die in 2018 wel voor veel noemenswaardige incidenten zorgden. Ook het uitblijven van extreem slecht weer heeft een gunstig effect gehad op het vliegverkeer. In totaal waren er 20 procent minder langdurige vertragingen in 2019 ten opzichte van het jaar ervoor, het aantal daalde van 2929 tot 2385.

Brandstofstoring Schiphol verantwoordelijk voor meeste vluchtproblemen op één dag

24 juli zal voor veel vakantiegangers nog in het geheugen gegrift staan: op deze dag zorgde een grote brandstofstoring voor 422 vluchtvertragingen- en annuleringen. Duizenden passagiers kwamen te laat op hun vakantiebestemming aan vanwege de brandstofstoring. Europese luchtverkeersleider Eurocontrol gaf een landingstop af voor vluchten op Amsterdam Schiphol Airport waardoor tientallen vliegtuigen moesten uitwijken naar andere luchthavens.

Langste vertraging van 2019 duurde ruim 60 uur

De lengte van de vertragingen zijn er niet minder om geworden. Ook dit jaar werd er weer een record bereikt op het gebied van lange vertragingen. De langste vertraging was van TUI fly op de route Funchal, Madeira naar Amsterdam. Vlucht OR690 kwam door een technisch mankement met 60 uur en 19 minuten vertraging aan. TUI fly had het afgelopen jaar ook last van de problemen rond de Boeing 737 MAX, wat voor tekorten in de vloot zorgde.

Meer informatie kun je lezen op onder andere Linda.nl, Metronieuws en Radar.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Vluchten geannuleerd door mist op Eindhoven Airport
Volgende nieuwsitem
Opnieuw staking van Franse luchtverkeersleiding op 9 januari
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel