Reizen naar de VS: onmisbare tips

Jarenlang was het vrij gemakkelijk om naar de Verenigde Staten te reizen. Je had geen visum nodig, een paspoort was genoeg. Dat is nu iets anders geregeld. Ook zijn er andere praktische zaken waar je rekening mee moet houden. Voor de Telegraaf schreef EUclaim er een artikel over. Zo maak je jouw reis naar de VS tot een succes!

golden gate bridge san fransisco aan de zee

1. Van ESTA tot het PNR

Momenteel moeten passagiers die vanuit Nederland naar de VS reizen een ESTA formulier invullen. Via dit formulier vraag je toestemming aan om naar de VS te mogen reizen. Dit formulier moet je minstens 72 uur voor je vlucht invullen en opsturen, dit kan online.

Het ESTA formulier op zich is niet heel spannend. Het is overigens wel belangrijk dat je dit op tijd aanvraagt. Het PNR (passenger name record) is een ander verhaal. Uiterlijk 72 uur voor de vlucht (of direct na het boeken als je korter van tevoren een vlucht boekt) worden je passagiersgegevens door de vliegtuigmaatschappij aan het Department of Homeland securit gestuurd.

Een PNR kan behoorlijk veel onthullen over de passagier

Een PNR kan behoorlijk veel onthullen over de passagier. Zo worden al je creditcardgegevens bekeken en kan men precies zien waar jij bijvoorbeeld verblijf geboekt hebt en met wie. Veiligheid gaat boven privacy in de VS.

Lees het hele artikel van EUclaim hier op de Telegraaf.nl.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Een Spaanse zomer vol zon, zee en ... vertraging?!
Volgende blogartikel
Travel hack: zo voorkom je onnodige kosten voor en tijdens je vlucht
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding