Businessclass vliegen? Zo vergroot je de kans op een upgrade!

Wie fantaseert er niet over businessclass vliegen? Champagne, een uitgebreid menu, veel ruimte en een entertainmentsysteem waar je u tegen zegt. Zeker wanneer je lang gaat vliegen is een upgrade welkom! Maar hoe krijg je de vliegtuigmaatschappij zo ver dat ze jou een upgrade aanbieden? Wij hebben een lijstje met tips voor je op een rij gezet.

Vliegtuigstoelen in business class

1. Wordt lid van het loyaliteitsprogramma van de vliegtuigmaatschappij

Wanneer je lid bent van een frequent flyer programma van de vliegtuigmaatschappij waar je mee vliegt, heb je meer kans op een upgrade. Dit is een typisch geval van wederzijdse waardering. Hoe meer punten je spaart, hoe groter de kans op een upgrade. De vliegtuigmaatschappij biedt loyale passagiers eerder een upgrade aan dan nieuwkomers.

2. Kleed je zakelijk

Vliegtuigmaatschappijen zijn eerder geneigd om passagiers die er zakelijk en professioneel uit zien een upgrade aan te bieden, omdat zij beter aansluiten bij de doelgroep die businessclass vliegt en daar ook voor betaalt. Draag dus vooral je pak en neem bijvoorbeeld een zakelijke krant zoals de Financial Times mee, dan heb je meer kans op een upgrade. Nadeel? Als je geen upgrade krijgt zit je de komende uren in een oncomfortabele outfit in een krappe economyclass stoel.

3. Check laat in

Hoe later je incheckt hoe groter de kans dat je vlucht overboekt is en jij daar de dupe van bent. Dit vergroot je kans op een upgrade naar de businessclass, waar minder passagiers een ticket voor hebben. Het nadeel is dat het ook kan betekenen dat je niet met de vlucht mee kunt en een latere vlucht aangeboden krijgt. Ook dan kun je om een upgrade vragen. Je moet er wel rekening mee houden dat je dan later aankomt dan gepland. Wanneer je vlucht overboekt is, heb je naast een vervangende vlucht ook recht op een vergoeding voor het tijdsverlies volgens Verordening 261/2004.

Maak gebruik van bijzondere gelegenheden

Is het je huwelijksreis, verjaardag of heb je een nieuwe baan? Caring is sharing! Door dit te delen met het personeel van de vliegtuigmaatschappij op een vriendelijke en ongedwongen manier, heb je meer kans op een upgrade. Zo niet, dan zit er misschien wel een glaasje champagne of economy premium upgrade voor je in.

Nee heb je, ja kun je krijgen

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
De top vijf stedentrips voor 2019
Volgende blogartikel
De vakantietrends van 2019
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
2 Commentaren
Nieuwste
Oudste most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Paul de Krom
4 jaren geleden

en daar ook voor betaalt….betaalt moet met een t, eens een leraar altijd een leraar..

Beheerder
Marketing
4 jaren geleden
Reply to  Paul de Krom

Hoi Paul! Erg scherp gezien. We hebben het direct aangepast. ~ Daniel

Vragen? Chat of bel