business class vliegtuig

5 tips voor een gratis upgrade naar businessclass

Vlieg in stijl en geniet van luxe

Wie fantaseert er niet over businessclass vliegen? Champagne, een uitgebreid menu, veel ruimte en een entertainmentsysteem waar je u tegen zegt. Zeker wanneer je lang gaat vliegen is een upgrade welkom! Maar hoe krijg je de vliegtuigmaatschappij zo ver dat ze jou een upgrade aanbieden? Wij hebben een lijstje met tips voor je op een rij gezet.

  • Ga je binnenkort vliegen?

    Deel je vluchtdata met ons. Laat geen geld liggen. Als je vlucht vertraagd of geannuleerd is en je recht hebt op compensatie (tot €600), dan krijg je bericht van ons.
    Wanneer vlieg je?

1. Word lid van het loyaliteitsprogramma 

Wanneer je lid bent van een frequent flyer programma van de vliegtuigmaatschappij waar je mee vliegt, heb je meer kans op een upgrade. Dit is een typisch geval van wederzijdse waardering. Hoe meer punten je spaart, hoe groter de kans op een upgrade. De vliegtuigmaatschappij biedt loyale passagiers eerder een upgrade aan dan nieuwkomers.

2. Kleed je zakelijk

Airlines zijn eerder geneigd om passagiers die er zakelijk en professioneel uit zien een upgrade aan te bieden, omdat zij beter aansluiten bij de doelgroep die businessclass vliegt en daar ook voor betaalt. Draag dus vooral je pak en neem bijvoorbeeld een zakelijke krant zoals de Financial Times mee, dan heb je meer kans op een upgrade. Nadeel? Als je geen upgrade krijgt zit je de komende uren in een oncomfortabele outfit in een krappe economyclass stoel.

3. Check laat in

Hoe later je incheckt hoe groter de kans dat je vlucht overboekt is en jij daar de dupe van bent. Dit vergroot je kans op een upgrade naar de businessclass, waar minder passagiers een ticket voor hebben. Het nadeel is dat het ook kan betekenen dat je niet met de vlucht mee kunt en een latere vlucht aangeboden krijgt. Ook dan kun je om een upgrade vragen.

Je moet er wel rekening mee houden dat je dan later aankomt dan gepland. Wanneer je vlucht overboekt is, heb je naast een vervangende vlucht ook recht op een vergoeding voor het tijdsverlies volgens Verordening 261/2004.

4. Boek direct bij de vliegmaatschappij en waag een gokje

Boek je ticket direct bij een vliegmaatschappij in plaats van via een tussenpartij. Dit kan een paar tientjes duurder zijn, maar het kan het waard zijn. Het is de airline er namelijk alles aangelegen om jou te laten upgraden om de businessclass vol te krijgen.

Een van de manieren is het aanbieden van een biedsysteem. Na het boeken van je normale ticket, kan je via dit biedsysteem bieden op een plekje in de businessclass. Met een beetje geluk is jouw bod van 100 euro het enige bod en heb je voor weinig geld een upgrade te pakken!

5. Deel je bijzondere gelegenheden

Is het je huwelijksreis, verjaardag of heb je een nieuwe baan? Caring is sharing! Door dit te delen met het personeel van de vliegtuigmaatschappij op een vriendelijke en ongedwongen manier, heb je meer kans op een upgrade. Zo niet, dan zit er misschien wel een glaasje champagne of economy premium upgrade voor je in.

Nee heb je, ja kun je krijgen!

Geschreven door

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie. Bekend van VPRO, NOS, Emerce en AD.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
2 Commentaren
Nieuwste
Oudste most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Paul de Krom
5 jaren geleden

en daar ook voor betaalt….betaalt moet met een t, eens een leraar altijd een leraar..

Beheerder
Marketing
5 jaren geleden
Reply to  Paul de Krom

Hoi Paul! Erg scherp gezien. We hebben het direct aangepast. ~ Daniel

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding