Rechter geeft extra tijd voor onderzoek Transavia kerosinelekkages

Ondanks fel verzet van de advocaat van Transavia heeft de kantonrechter te Haarlem extra tijd aan EUclaim gegeven om gedegen onderzoek te doen naar de vele kerosinelekkages aan toestellen van Transavia.

In een vonnis van de Rechtbank van eind vorig jaar, achtte de Rechter bewezen dat de Boeing 737 NG toestellen van Transavia een ernstige fabricagefout bevatten die tot onverwachte en onveilige situaties kan leiden. In haar pleidooi aan de Rechtbank stelde Transavia dat de fabrikant, Boeing, dit zou hebben bevestigd.

De luchtvaartexperts van EUclaim kunnen dit moeilijk geloven. Omdat er nog een tiental rechtszaken op de rol staan, heeft EUclaim aan Transavia aangegeven dat zij contact op heeft genomen met Boeing. Aangezien een inhoudelijke reactie van Boeing niet op korte termijn verwacht kan worden en er nog een tiental gelijke rechtszaken op de rol staan, heeft EUclaim Transavia om uitstel gevraagd.

In een reactie aan de Rechtbank weigert Transavia alle medewerking. Dit tot grote verbazing van EUclaim.

Vanmorgen heeft EUclaim het bericht ontvangen dat de Rechtbank, ondanks de harde argumentatie van Transavia, instemt met het verzoek van EUclaim. Er zal dus meer tijd zijn om de situatie tot de bodem uit te zoeken.

Daar zijn wij blij mee. Wij zullen u in de komende maanden op de hoogte houden over deze kwestie.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Claim afgewezen wegens buitengewone omstandigheden
Volgende blogartikel
Verslechtering passagiersrechten van de baan
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Gecontroleerd door

Hendrik Noorderhaven is de CEO van EUclaim. Hij houdt zich al decennia bezig met de rechten van passagiers. Bekend van NOS, RTL Nieuws, BNR,Telegraaf en Radar.

Meer over Hendrik
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding