De top vijf stedentrips voor 2019

Elk jaar zet Lonely Planet bestemmingen in het zonnetje die een bezoek waard zijn. Dat zijn landen, steden en regio’s. Ben je klaar met de typische stedentrips als Parijs, Rome en Londen? We tippen graag de vijf leukste steden van 2019 voor je, opgesteld door de Lonely Planet, met vluchtadvies van ons.

Uitzicht op de haven van Kopenhagen

1. Kopenhagen, Denemarken

Kopenhagen is dé stad om dit jaar te bezoeken. Deze stad heeft het allemaal, Scandinavisch design domineert de winkelstraten en hippe bars en cafés ontpoppen zich op elke hoek. In de zomer geniet je van een Deens biertje langs het nieuwe strandje op Refshaleøen. Hier is ook de leukste markt vol met hippe kunst en lekkere lokale delicatessen. Kopenhagen is hip en de Denen zijn de gelukkigste mensen op aarde, daar wil je zijn.

Vliegen naar Kopenhagen

Vanuit Nederland kun je vanaf Eindhoven Airport en Amsterdam Schiphol Airport naar Kopenhagen vliegen. Transavia verbindt Eindhoven met Kopenhagen Kastrup Airport. Vanaf Schiphol kun je met KLM, SAS of Norwegian vliegen. Vanaf het vliegveld reis je in minder dan een kwartier naar het centrum van de stad met de moderne metro.

Een meisje met paraplu kijkt naar de stad

2. Shēnzhèn, China

Shēnzhèn is de Sillicon Valley van China en een van de meest indrukwekkende Chinese steden. Deze stad ligt net over de grens bij Hong Kong en staat bekend om haar ‘goedkopere’ nachtleven en leuke indie-music scene. Je vindt hier een hele leuke Chinese subcultuur terug in de kleine cafés en barretjes maar ook grote kunsthallen in voormalige warenhuizen in de stad. Alles op het gebied van techniek en creativiteit kom je tegen in Shēnzhèn. Heel inspirerend als je van kunst en technische snufjes houdt!

Vliegen naar Shēnzhèn

Je kunt naar Shēnzhèn vliegen vanaf Amsterdam Schiphol Airport via Beijing, de hoofdstad van China. Je reis duurt dan ruim 15 uur. De prijs van een retourtje is best te overzien, je vliegt met China Southern retour voor minder dan €600.

Binnenstad van Novi Sad met lampjes

3. Novi Sad, Servië

Je moet het maar bedenken, een stedentrip naar Servië. En dan niet eens naar de hoofdstad Belgrado, maar naar Novi Sad. Novi Sad is de tweede stad van Servië en ligt ten noorden van Belgrado. In 2019 is deze jonge stad de Europese hoofdstad van de jeugd. Het EXIT-rockfestival wordt hier jaarlijks georganiseerd en trekt veel jonge toeristen. Novi Sad wordt ook wel de ‘nieuwe tuin’ van Servië genoemd en is in 2021 de culturele hoofdstad van Europa. 

Vliegen naar Novi Sad

Je kunt niet direct naar Novi Sad vliegen, maar je kunt wel naar Belgrado vliegen en vanaf daar met de trein binnen een uur naar Novi Sad reizen. Je vliegt vanaf Schiphol binnen 2,5 uur naar Belgrado met Transavia of Air Serbia.

Uitzicht over de skyline van Miami

4. Miami, Verenigde Staten

Waarschijnlijk denk je bij Miami aan witte zandstranden, tropische palmbomen en hippe feesten. Niks is minder waar natuurlijk, maar je moet Miami in 2019 vooral bezoeken voor het eten en innovatieve urban design. Plan genoeg tijd in om naast de highlights van Miami, ook downtown te bezoeken. Hier kun je nu een prachtig wetenschapsmuseum bezoeken die meer dan 305 miljoen dollar heeft gekost en een echt meesterwerk is. In het Design district vind je nieuwe musea zoals Museum garage en the Institute of Contemporary Art. Miami is meer dan een toevluchtsoord voor de koude wintermaanden.

Vliegen naar Miami

TUIfly is de enige Nederlandse vliegtuigmaatschappij die direct vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Miami vliegt. Je kunt ook kiezen voor een vlucht met British Airways via London Heathrow of Philadelphia, of met Iberia via Madrid. Een retourtje Miami kost om en nabij €600 per persoon.

Een drukke straat in Kathmandu in Nepal

5. Kathmandu, Nepal

Kathmandu stond in 2015 in de spotlight voor minder prettige redenen, namelijk de een allesvernietigende aardbeving die de stad in puin en verdriet liet zien. Inmiddels is het een stad die volop in wederopbouw is en waar veel aandacht wordt geschonken aan het herstellen van historische monumenten. De positieve veranderingen na de aardbeving zijn goede te merken, geen verkeersdrukte of herrie meer en een smogvrije lucht. De elektriciteitsvoorzieningen in de stad zijn nog nooit zo goed geweest! Kathmandu bezoeken moet dit jaar op je lijstje staan, net als de rest van Nepal trouwens.

Vliegen naar Kathmandu

Kathmandu is geen goedkope bestemming, Je telt makkelijk meer dan €1000 voor een retourtje neer. Vliegen doe je vanaf Schiphol met Turkish Airlines of Qatar Airways via Istanbul of Doha binnen ongeveer 15 uur.

Welke van deze vijf topsteden is jouw favoriet en waarom? Laat het ons weten in een reactie.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Vliegtuigmaatschappijen met service & comfort
Volgende blogartikel
Businessclass vliegen? Zo vergroot je de kans op een upgrade!
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel