De slechtste dagen in het vliegverkeer van 2016

Elk jaar zijn er een paar dagen die er om verschillende redenen tussenuit springen als het om het aantal vertragingen en annuleringen gaat. Welke dagen zijn dat in 2016 geweest? Wat waren de redenen? We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Wizz air vliegtuig in de wolken
  1. 21 maart

De Franse luchtverkeersleiding heeft verschillende keren het werk neergelegd het afgelopen jaar. Op 21 maart hadden veel Nederlandse passagiers hier last van. 61 vluchten van en naar Nederland werden geannuleerd of liepen een vertraging op van meer dan drie uur. Met dit aantal komt 21 maart op nummer vijf in de top 5 vertragingsdagen van 2016.

  1. 23 oktober

Op 23 oktober had een groot deel van Zuid-Nederland last van extreme mist. Eindhoven airport was geen uitzondering. Ruim 65 vluchten konden deze dag niet vertrekken of landen op de luchthaven en moesten uitwijken naar bijvoorbeeld Amsterdam Airport Schiphol.

  1. 20 maart

Als je al dacht dat 21 maart een slechte dag was door de staking van de Franse luchtverkeersleiding dan is de dag ervoor nog net wat ernstiger uitgevallen. 83 vluchten van en naar Nederland werden geannuleerd of zwaar vertraagd uitgevoerd en daarmee komt 20 maart op de derde plaats.

  1. 23 juni

Slecht weer in Eindhoven en België in combinatie met nog een Franse staking zorgden op 23 juni voor 107 annuleringen en vertragingen van meer dan drie uur van en naar Nederland. Dat maakt 23 juni de op één na slechtste dag voor Nederlandse vliegtuigpassagiers.

  1. 30 mei

Welke dag was het meest ongunstig om te vliegen in 2016? Eén dag stak er met kop en schouders bovenuit. Op 30 mei waren er maar liefst 188(!) vluchten van en naar Nederland langer dan drie uur vertraagd of geannuleerd. Dit kwam mede door slecht weer in de avond rond Amsterdam en het onderhoud van de Zwanenburgbaan op Schiphol, waardoor daar geen vliegtuigen konden opstijgen en landen. Ook de ongunstige windrichting droeg bij aan het grote aantal vertragingen en annuleringen.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Reizen in december: Van Oslo tot Cuba
Volgende blogartikel
Mist, regen en storm in het vliegverkeer
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding