Transavia piloten staken: Ruim 15.000 passagiers de dupe

Na maanden van cao onderhandelingen, die afgelopen vrijdag finaal mislukten, is de Vakbond Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) vandaag overgegaan tot staking. Tussen 06.00 en 12.00 uur werd er van en naar Nederland niet gevlogen door Transavia.

30 annuleringen en 99 vertragingen

Vandaag zijn er 30 vluchten van en naar Nederland geannuleerd. Vooral korte afstandsvluchten, zoals Amsterdam-Barcelona en Eindhoven-Kopenhagen, zijn uit het vluchtprogramma voor vandaag gehaald. 99 vluchten hebben een lange vertraging opgelopen vandaag. Enkelen zullen zelfs pas morgen vertrekken. Aanleidingen voor de staking zijn mislukte cao onderhandelingen tussen de pilotenvakbond en het management van Transavia. Piloten willen betere roosters, meer vrije tijd en meer loon.

Staking in voorjaarsvakantie dupeert 15.000 passagiers

De staking die middenin de voorjaarsvakantie valt is een drama voor vakantiegangers. Zij komen niet alleen veel later op hun eindbestemming aan, maar missen ook vaak geplande afspraken of skilessen en andere excursies. Mocht je vlucht meer dan drie uur vertraagd of geannuleerd zijn helpt EUclaim je bij het krijgen van de wettelijke vergoeding tot €600 per persoon.

Als het eigen personeel van de vliegtuigmaatschappij staakt, zoals piloten of cabinepersoneel, heb je als passagier recht op een vergoeding volgens EU Verordening 261/2004

Staking piloten géén buitengewone omstandigheid

Als het eigen personeel van de vliegtuigmaatschappij staakt, zoals piloten of cabinepersoneel, heb je als passagier recht op een vergoeding volgens EU Verordening 261/2004. Dit wordt niet gezien als een buitengewone omstandigheid. Vanaf twee uur vertraging heb je ook recht op verzorging in de vorm van eten, drinken en zo nodig een hotelovernachting.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Personeel Air France kondigt staking aan op 22 februari
Volgende nieuwsitem
Staking Air France personeel donderdag
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding