Stakingen afgelopen weekend resulteren in 1353 vertragingen en annuleringen

Het afgelopen weekend stond weer bol van de stakingen voor Europese vliegtuigpassagiers. Vrijdag staakte de Italiaanse luchtverkeersleiding in de middag en zaterdag en zondag legden de luchtverkeersleidingsverkeersleiders van Marseille het werk wederom neer.

bergen en zee bij marseille

Tweede keer in twee weken staakt Marseille

We zijn nog nauwelijks hersteld van de Franse ATC-stakingen twee weken geleden of de nieuwe stonden afgelopen weekend al weer voor de deur. De luchtverkeersleiding van Marseille staakte al van 26 tot en met 28 mei en afgelopen weekend op 9 en 10 juni. Afgelopen weekend waren wederom veel passagiers de dupe. Ruim 73650 passagiers liepen een vertraging van meer dan drie uur op, of kregen te maken met een geannuleerde vlucht. De stakingen van afgelopen weekend zijn niet de laatste voor Frankrijk, eind deze maand wil de pilotenvakbond van Air France weer het werk neerleggen uit onvrede over de arbeidsomstandigheden.

Staking ATC Italië resulteert in 679 geannuleerde vluchten

Vrijdag was het de Italiaanse luchtverkeersleiding die in de middag het werk neerlegde. Er werden 679 vluchten geannuleerd door deze staking. 145 vluchten liepen een vertraging van meer dan drie uur op. 27 vluchten van of naar Nederland werden de dupe. In totaal ging het om bijna 124 duizend passagiers die te laat op hun eindbestemming kwamen.

Staking van luchtverkeersleiding en je rechten

Als je vlucht vertraagd of geannuleerd is door een staking van de luchtverkeersleiding (ATC) heb je helaas geen recht op een vergoeding. Een staking van ‘derden’ wordt gezien als een buitengewone omstandigheid. Je hebt dan wel recht op verzorging en teruggave van de ticketprijs of een vervangende vlucht. Als het eigen personeel van de luchtvaartmaatschappij staakt heb je daarnaast ook nog recht op een vergoeding tot €600 per persoon volgens Verordening 261/2004.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Conclusie Advocaat-Generaal: Uitvoerende luchtvaartmaatschappij moet passagiers compenseren
Volgende nieuwsitem
Opnieuw stakingsweekend ATC Frankrijk én nieuwe staking vliegvelden Italië
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding