Staking van grondpersoneel Barcelona Airport rond kerstdagen

Passagiers die voor kerst van of naar Barcelona reizen krijgen te maken met een grote staking. Het grondpersoneel van het grote International Airlines Group (IAG) gaat tussen 21 en 24 december werkonderbrekingen organiseren van vier(!) uur.

vliegtuig aan gate op barcelona airport

Protest tegen hoge werkdruk

De staking komt van de vakbonden. Zij roepen hun leden in opstand te komen tegen de hoge werkdruk op Barcelona El Prat Airport. De exacte tijdstippen van de werkonderbrekingen zijn nog niet bekend. Grondpersoneel van IAG werkt onder andere voor Iberia, Vueling, British Airways en Aer Lingus.

Veel overlast voor passagiers verwacht

Voor passagiers wordt er een behoorlijke impact verwacht. De wachtrijen gaan lang zijn en de staking kan ook een groot effect hebben op de vluchtuitvoering. Als je vlucht geannuleerd wordt of vertraging oploopt vanwege de staking heb je helaas geen recht op een vergoeding. Een staking van grondpersoneel is een buitengewone omstandigheid. Mocht je vlucht geannuleerd worden of meer dan twee uur vertraging oplopen dan heb je wel recht op verzorging in de vorm van eten, drinken en zo nodig een hotelovernachting.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
NIKI staakt sinds vandaag alle vluchten, passagiers gestrand
Volgende nieuwsitem
Norwegian lanceert low-cost route naar New York vanaf Schiphol
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding