Staking Air France personeel donderdag

Passagiers die donderdag met Air France vliegen moeten serieus rekening gaan houden met vluchtproblemen door een staking. Laatste onderhandelingspogingen zijn wederom mislukt.

air france vliegtuig op landingsbaan

Staking van piloten, cabinepersoneel én grondpersoneel

Net als de eerdere staking van Transavia deze week, gaat het ook bij Air France mis op het gebied van cao-onderhandelingen. Personeel klaagt al langer over achterblijvend loon. Ze eisen een loonsverhoging van zes procent.

Gevolgen door de staking van Air France

Voor donderdag staan er 17 Air France vluchten van en naar Amsterdam Schiphol gepland. Maar de staking heeft een grotere impact. Elke dag reizen veel passagiers via Parijs met Air France naar andere bestemmingen over de hele wereld.

Jouw rechten bij een staking van Air France personeel

Mocht jouw vlucht donderdag geannuleerd worden of een forse vertraging oplopen dan heb je recht op een vergoeding tot €600 per persoon. Ook gemiste aansluitingen zijn te verwachten door de staking. Een staking van het eigen personeel van de luchtvaartmaatschappij is géén buitengewone omstandigheid.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Transavia piloten staken: Ruim 15.000 passagiers de dupe
Volgende nieuwsitem
Storing bij KLM zorgt voor geannuleerde vluchten
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding