Ryanair houdt ticketsale in coronatijd voor reizen naar oranje reisgebieden

Budgetmaatschappij Ryanair biedt dinsdag en woensdag vliegtickets naar oranje reisgebieden aan tegen dumpprijzen. De luchtvaartmaatschappij houdt zelfs uitverkoop voor gebieden met een oranje reisadvies vanwege het coronavirus.

ryanair toestellen bij gate in mist

Grootste ticketuitverkoop van 2020 ondanks coronavirus

Op dinsdag 1 september en woensdag 2 september 2020 houdt Ryanair een grote uitverkoop op vliegtickets. De luchtvaartmaatschappij heeft de uitverkoop op de website groots aangekondigd met een ‘Mega prijsverlaging voor 1 miljoen stoelen’ en noemt het de grootste ticketuitverkoop van 2020. Ryanair geeft aan dat het gaat om een 48-uurs special en de aanbieding eindigt woensdag middernacht (áls de stoelen zolang beschikbaar blijven…). Reizigers kunnen voor vijf euro per stoel, vliegtickets boeken naar diverse Europese bestemmingen. Hiervoor geldt wel dat de vlucht in september of oktober moet plaatsvinden. De dumpprijzen gelden zelfs voor bestemmingen waarvoor code oranje is afgegeven.

Dumpprijzen voor Spanje en Ierland

Het gaat onder andere om vliegreizen vanaf Eindhoven Airport naar bestemmingen zoals Madrid en Sevilla. Voor Spanje geldt een oranje reisadvies, omdat niet-noodzakelijke reizen sterk worden afgeraden vanwege het coronavirus. Bij thuiskomst moeten passagiers dan ook veertien dagen in quarantaine. Vanaf Amsterdam kan je in deze sale goedkope vliegtickets naar Dublin boeken, maar passagiers die in Ierland arriveren moeten wel eerst veertien dagen in quarantaine… De actie van budgetmaatschappij Ryanair is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk.

Ryanair schrapt een vijfde van de capaciteit in september en oktober

Afgelopen augustus kondigde de maatschappij nog aan dat er in september en oktober bijna een vijfde van de capaciteit wordt geschrapt. Reden hiervoor is dat het aantal boekingen flink achterblijft.

Rechten bij geannuleerde vlucht door Ryanair

Als de
luchtvaartmaatschappij jouw vlucht annuleert, heb je volgens Verordening
261/2004
 recht op
de teruggave van je ticketkosten of een vervangende vlucht. In sommige gevallen
kom je daarnaast ook nog in aanmerking voor een vergoeding bij een geannuleerde
vlucht
. Dit is
afhankelijk van het moment waarop je door Ryanair bent geïnformeerd. Ben je
meer dan twee weken voor vertrek geïnformeerd? Dan heb je bijvoorbeeld geen
recht op een vergoeding.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Vluchtvertragingen op Eindhoven Airport door dichte mist
Volgende nieuwsitem
Alweer vluchtvertragingen op Eindhoven Airport door zieke luchtverkeersleider
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
2 Commentaren
Nieuwste
Oudste most voted
Inline Feedbacks
View all comments
G.Cramer
3 jaren geleden

wij zouden op 6 november met 17 pers naar Dublin vliegen,maar tot op heden heeft Ryan air,nog niet gereageerd,ondanks herhaalde mails.
wat kunnen wij doen?? Vliegen naar Dublin,kan gezien code rood helemaal niet!

Editor
Customercare
3 jaren geleden
Reply to  G.Cramer

Beste G. Cramer, lastige situatie. Voor ons is Ierland rood, maar Ryanair is een Ierse maatschappij dus de kans dat zij zullen annuleren is erg klein. Vervelend dat er nog geen reactie is van hen. Wij merken wel de laatste tijd dat maatschappijen vanaf 72 uur voor vertrek, passagiers informeren over mogelijkheden. Wanneer een passagier zelf annuleert, gelden de voorwaarden zoals vermeld op het ticket. Dit betekent in de meeste gevallen, geen restitutie. Wel gebeurt het nu vaker dat een voucher of omboeking aangeboden wordt, uit coulance. Mocht u meer informatie willen , kunt u ons altijd bereiken op 088 0066466. Succes! ~Hedy

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding