Luchthaven vertraging

Reisadvies niet meer afhankelijk van corona: tientallen landen op geel

16 februari 2022

Goed nieuws! Vanaf vandaag is het reisadvies losgekoppeld van de coronacijfers. Dit betekent dat tientallen landen een geel reisadvies krijgen. Bij veel landen vervalt per vandaag het negatieve reisadvies en een eventuele quarantaineplicht.  Groen licht dus ook voor reizigers die graag naar een bestemming buiten Europa willen vertrekken. Tientallen populaire reisbestemmingen komen weer binnen handbereik van de reisliefhebber. Daarom vraagt EUclaim samen met de ANVR en de hele reisbranche aan jou: waar heb jij het meest zin in, nu de wereld weer aan je voeten ligt?

Laat ons op Facebook of Instagram weten waar jij het meest zin in hebt!

Reisadvies gekoppeld aan coronacijfers

Sinds het uitbreken van de coronacrisis zijn reisadviezen naar het buitenland gekoppeld aan de coronacijfers van het betreffende land. Dit had als gevolg dat vrijwel de hele wereld een oranje of rood reisadvies kreeg. Alleen echt noodzakelijke reizen waren mogelijk. Alle andere reizen werden sterk afgeraden.

Reisadvies in ere hersteld

Vanaf vandaag, woensdag 16 februari 2022, is het reisadvies voor een bestemming niet langer afhankelijk van de coronasituatie. Dit betekent dat het reisadvies iets zegt over de veiligheid van de bestemming los van het aantal coronabesmettingen. Alleen calamiteiten, zoals een dreigend gevaar en natuurrampen zijn nog van invloed op het reisadvies. Benieuwd naar de actuele reisadviezen nu de coronacijfers geen invloed meer hebben? Bekijk ze op Nederland Wereldwijd.

Zorgeloos op vakantie

Bij terugkomst geldt er geen quarantaineplicht meer voor reizigers. Wel blijft de testplicht voor Nederlanders die uit het buitenland terugreizen staan. Desondanks ziet het er rooskleurig uit voor de reisliefhebber en kunnen we met een gerust hart op vakantie, binnen én buiten Europa.

Kun je eindelijk op die mooie reis, krijg je problemen met je vlucht

Ga jij weer op reis nu er weer meer mogelijk is, maar krijg je problemen met jouw vlucht? Bij EUclaim strijden we voor de rechten van vliegtuigpassagiers. Is jouw vlucht vertraagd of geannuleerd? Dien je claim in via onderstaande button en binnen 3 minuten weet je al waar je recht op hebt!

Meer over reisadviezen en reizen

 • 2021-06-16

  Aantal reizigers op Schiphol weer boven de miljoen

  In de afgelopen maand maakten 1,1 miljoen passagiers gebruik van luchthaven Amsterdam Schiphol Airport. De meeste passagiers op Schiphol hadden alleen een overstap op de luchthaven. Het is voor het eerst sinds november vorig jaar dat het aantal reizigers weer boven een miljoen uitkomt.

 • 2021-06-08

  Een annuleringsverzekering afsluiten in tijden van corona: waar moet je op letten?

  We willen allemaal graag weer op vliegvakantie. Heel erg begrijpelijk na een lange periode waarin dat niet mogelijk was! Misschien denk je na over het boeken van een reis en overweeg je een annuleringsverzekering af te sluiten. Zo weet je in ieder geval zeker dat je je geld niet kwijt bent! Of werkt dat niet zo? Of een annuleringsverzekering uitkeert is van een heleboel factoren afhankelijk. En wegen de kosten wel op tegen de baten?

 • 2021-06-28

  Kans op besmetting in het vliegtuig héél klein

  Het gaat de goede kant op met de corona-besmettingen. Steeds meer vakantiebestemmingen krijgen ook een geel (of zelfs groen) reisadvies. De zomer is begonnen en we denken er allemaal aan weer lekker op vakantie te gaan. Maar misschien dit jaar toch maar met de auto of een camper… Dan zit je in ieder geval niet met een heleboel vreemden dicht op elkaar in een afgesloten ruimte zoals in een vliegtuig. Hier hoef je je gelukkig niet zo veel zorgen om te maken werd duidelijk na onderzoek van het RIVM.

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding