Nog meer stakingsdagen bij Air France

Er volgen nog meer stakingsdagen bij Air France deze maand. Na drie stakingsdagen eerder dit jaar gaat Air France personeel in april zeven dagen staken met de nodige gevolgen voor Europese vliegtuigpassagiers.

vliegtuig air france op landingsbaan

Vier extra stakingsdagen aangekondigd door vakbonden

De ontevredenheid bij Air France personeel blijft nu de looneisen niet ingewilligd zijn na drie stakingsdagen eerder dit jaar. De meest recente staking was op 30 maart. 275 vluchten van- en naar Frankrijk werden toen geannuleerd. In totaal zijn door de drie stakingen al bijna 115.000 passagiers de dupe geworden van vluchtannuleringen.

Nieuwe stakingsdagen in april

Er wordt in april nu zeven dagen gestaakt. Eerder was aangekondigd dat personeel op 7, 10 en 11 april het werk neer zou leggen. Hier komen nu ook nog 17, 18, 23 en 24 april bij. Naar verwachting gaan vooral Europese vluchten en vluchten binnen Frankrijk getroffen worden.

Rechten bij staking Air France

Als je vlucht geannuleerd wordt door de Air France staking heb je recht op een vergoeding tot €600 per persoon voor het tijdsverlies. Je hebt ook recht op een vervangende vlucht of teruggave van de ticketprijs. Mocht je meer dan twee uur vertraging oplopen heb je ook recht op verzorging in de vorm van eten, drinken en zo nodig een hotelovernachting.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Slechte start voor Nederlandse vliegtuigpassagiers in 2018
Volgende nieuwsitem
Staking grondpersoneel op Frankfurt en München airport
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding