Nederlandse dochtermaatschappij CityJet failliet

De Nederlandse dochtermaatschappij van de Ierse luchtvaartmaatschappij CityJet is failliet verklaard. Onder de Nederlandse tak van CityJet vallen 35 piloten.

toestel van cityjet met zonsondergang

Financieel instabiel

Voorgaande jaren waren financieel al instabiel. In 2018 en 2019 zijn er verliezen geleden en vorige maand vroeg de Ierse luchtvaartmaatschappij uitstel van betaling aan. Ook heeft het bedrijf al eerder aan de piloten laten weten dat het niet mogelijk was de lonen te betalen. De luchtvaartmaatschappij stond er dus al niet goed voor. De coronacrisis was uiteindelijk de druppel die tot faillissement heeft geleid. De totale schuldenlast van CityJet zou mogelijk 500 miljoen euro bedragen. In Nederland is door dit faillissement bekend dat in ieder geval 35 piloten zijn gedupeerd.

De vloot van CityJet

De luchtvaartmaatschappij heeft een vloot van negen RJ85 toestellen en 25 stuks CRJ900 toestellen waarmee ze in opdracht van derden vloog. Het contract met Brussels Airlines werd laatst ontbonden.

Onrustige geschiedenis van CityJet

Het 27-jarige CityJet is al eerder in handen geweest van Air France-KLM. De investeerder Intro Aviation kocht CityJet, nadat Air France-KLM het in 2014 afstootte. In 2016 kwam CityJet weer in handen van de oprichter.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Uitzonderlijk hoog aantal annuleringen door coronavirus
Volgende nieuwsitem
Europese Commissie is voor geld terug bij vluchtannulering
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel