Landelijke pensioenstaking treft Schiphol Amsterdam Airport

De landelijke acties vandaag tegen de pensioenpremie en verhoging van de AOW-leeftijd treffen ook Amsterdam Schiphol Airport. Tussen 12.30 en 13.36 uur leggen medewerkers van de beveiliging, passagiers- en bagageafhandeling op Schiphol het werk neer. Ook bij de check-in balies wordt gestaakt.

KLM vliegtuig op Schiphol

66 minuten staken op Schiphol tegen AOW-leeftijd 66

Door het hele land wordt vandaag gestaakt tegen het bevriezen van de AOW-leeftijd op 66 jaar. Ook het kabinetsplan om het doorsneesysteem te vervangen naar een leeftijdsonafhankelijke premie valt niet goed bij de stakers. Werknemers die op Schiphol in de beveiliging, passagiers- en bagageafhandeling werken leggen dan ook precies 66 minuten, tussen 12.30 en 13.36 uur het werk neer. De schoonmakers van Schiphol staken de hele dag. Ook NS-medewerkers staakten vanmorgen tussen 06.00 en 7.06 uur, 66 minuten lang.

Vlucht of bagage vertraagd door staking

Is je vlucht vertraagd door de pensioenstaking? Dan heb je helaas geen recht op een vergoeding omdat deze door een derde partij en niet de luchtvaartmaatschappij zelf veroorzaakt is. Dit is dan ook een buitengewone omstandigheid. Is je bagage niet meegekomen? Dan mag je zelf de eerste noodzakelijke items aanschaffen zoals ondergoed, kleding en toiletartikelen. Deze kosten kun je na terugkeer van je bagage declareren bij de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hiervoor ook een claim indienen.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Staking bij luchtverkeersleiding België hindert vluchten Brussels Airlines
Volgende nieuwsitem
Schiphol bereidt zich voor op Brexit
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding