Forse stijging naar 7341 geannuleerde vluchten in 2018

Opnieuw zijn er meer vluchten geannuleerd in 2018 ten opzichte van het jaar daarvoor. De maximale capaciteit van Schiphol begint zijn tol te eisen blijkt uit data van EUclaim, een bedrijf die gedupeerde passagiers bijstaat.

vliegtuigen geparkeerd aan gate schiphol

Stijging van geannuleerde vluchten, daling aantal vertragingen

2018 kenmerkte zich in de luchtvaart door de vele stakingen van het personeel van luchtvaartmaatschappijen als Transavia en Ryanair. Het aantal geannuleerde vluchten steeg met ruim vijf procent, van 6962 annuleringen in 2017 naar 7341 annuleringen in 2018. Naast de stakingen stijgt het aantal annuleringen ook door capaciteitsproblemen van het volgeplande Schiphol. Bij onverwachte situaties heeft dit een domino-effect op het aantal geannuleerde vluchten. Het aantal langdurige vertragingen daalde fors met 14 procent van 3451 langdurige vertragingen* in 2017 naar 2951 vertragingen in 2018. Dit was vooral te wijten aan een sterke vermindering van het aantal slecht weer dagen ten opzichte van 2017.

Lees meer op Nu.nl, Radar en het AD.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Qantas beoordeeld als veiligste luchtvaartmaatschappij van 2019
Volgende nieuwsitem
KLM annuleert 159 vluchten door eerste storm van 2019 op Schiphol
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding