EasyJet in houdgreep door Brexit

Britse prijsvechter easyJet heeft de eerste stappen gezet om ook na de Brexit in Europa te mogen blijven vliegen. EasyJet heeft een vliegvergunning aangevraagd in Oostenrijk.

easyjet vliegtuig op landingsbaan vliegveld

Brexit onderhandelingen over luchtvaartafspraken

Er zijn nog geen concrete beslissingen genomen over bestaande luchtvaartafspraken tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk. De onderhandelingen over de Brexit starten officieel vandaag. In Zwitserland heeft easyJet al een vliegvergunning, maar aangezien dat land niet tot de EU behoord wordt in Wenen easyJet Europe opgezet.

De start van easyJet Europe

Met de nieuwe dochtermaatschappij kan easyJet vluchten binnen de EU blijven uitvoeren. Hier vallen veel van de huidige vluchten onder. Alleen al vanuit Amsterdam vliegt easyJet naar 38 bestemmingen per week. Bij easyJet Europe blijft het huidige personeel werken.

De keuze voor Oostenrijk als basis is opvallend van de prijsvechter. Andere prijsvechters kiezen juist voor de belastingvoordelen en het arbeidsklimaat van landen zoals Ierland. Het Noorse Norwegian deed dit eerder ook al.

 

 

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Minder passagiers langdurig vertraagd
Volgende nieuwsitem
British Airways personeel houdt langste staking in luchtvaart ooit!
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding