Boeing 737 MAX moet in januari weer vliegen

Volgens de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing is de omstreden Boeing 737 MAX in januari 2020 weer veilig voor het vliegverkeer. De definitieve terugkeer van het vliegtuig hangt nog af van de Amerikaanse toezichthouder, de Federal Aviation Administration (FAA).

southwest boeing 737 max vliegtuig in de lucht

Software-update moet veilige terugkeer Boeing 737 MAX garanderen

Na twee vliegtuigrampen van Boeing 737 MAX-toestellen van Lion Air en Ethiopian Airlines in oktober 2018 en maart 2019 werd het vliegtuig bij elke vliegtuigmaatschappij aan de grond gezet. Er bleken zich ernstige storingen in de software van het vliegtuig voor te doen, wat voor gevaarlijke en dus ook, dodelijke, situaties kon zorgen. De nieuwe software update is klaar voor gebruik maar wacht nog op certificering. Boeing verwacht dat de toestellen vanaf 2020 weer veilig de lucht in kunnen. Eerder gaven Southwest en American Airlines al aan zeker tot maart te wachten met de herintrede van het omstreden toestel. Southwest Airlines en American Airlines zijn de grootste afnemers van de 737 MAX, met 34 en 24 toestellen in de vloot. Dagelijks moeten de luchtvaartmaatschappijen meer dan 300 vluchten annuleren.

Boeing 737 MAX bij Europese luchtvaartmaatschappijen

Ook bij Europese luchtvaartmaatschappijen heeft het probleem met de Boeing 737 MAX voor grote problemen gezorgd. TUIfly, Ryanair en Norwegian zijn voorbeelden van luchtvaartmaatschappijen die de Boeing 737 MAX in gebruik hadden. Deze luchtvaartmaatschappijen hebben vervangende toestellen moeten inhuren om het tekort op te vangen.

Nieuw probleem voor Boeing met 737 NG

Het nieuws over de Boeing 737 MAX-update is positief ontvangen op de beurs. Toch is het ene probleem nog niet opgelost of het volgende dient zich alweer aan. Bij verschillende oudere toestellen van de Boeing 737 NG zijn scheurtje aangetroffen tussen de vleugel en de romp van het vliegtuig. Dit wordt nu onderzocht door de FAA en de nodige maatregelen worden getroffen.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Slechte hygiëne bij Europese budgetmaatschappijen
Volgende nieuwsitem
Nationale staking in Italië op maandag 25 november
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding