Akkoord bereikt over steunpakket luchtvaartmaatschappij LOT

Net als veel andere Europese luchtvaartmaatschappijen heeft het Poolse LOT het financieel moeilijk als gevolg van de coronacrisis. Op dinsdag 22 december is de Europese Commissie akkoord gegaan met een steunpakket van 650 miljoen euro. De financiële steun moet de nationale luchtvaartmaatschappij van Polen overeind houden.

Poolse vlag met een heldere lucht

LOT belangrijk voor bereikbaarheid Polen

De luchtvaartmaatschappij krijgt een flink steunpakket om de coronacrisis te overleven. De 650 miljoen euro is opgedeeld in twee delen: 400 miljoen euro aan lening en 250 miljoen euro aan kapitaalinjectie van de Poolse overheid. Margrethe Vestager (eurocommissaris) geeft aan dat de steun gegeven is omdat LOT een belangrijke rol speelt bij de bereikbaarheid van Polen en in de economie van het land.

LOT serieuze koper luchtvaartmaatschappij Condor

In het begin van dit jaar werd bekendgemaakt dat LOT vakantievlieger Condor over zou nemen. Met de koop van Condor wilde LOT meer aanwezig zijn op de Europese markt van vliegvakanties. In het voorjaar werd bekend dat LOT toch afzag van de koop. Deze beslissing lijkt met de komst van het coronavirus heel belangrijk voor het voortbestaan van de Poolse luchtvaartmaatschappij.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
EUclaim legt na 10 jaar beslag op kerosine Balkan Holiday Air
Volgende nieuwsitem
Negatieve PCR-test verplicht voor alle vliegreizen naar Nederland
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding