10 augustus nieuwe staking Ryanair piloten

Aanstaande vrijdag staken de piloten van Ryanair in Zweden en België. Dat zorgt voor behoorlijk wat vluchtuitval op 10 augustus. Ook Nederlandse passagiers die via België reizen krijgen te maken met annuleringen.

pilotenstaking Ryanair

Staking zomer voor Ryanair

Het is een moeilijke zomer voor de Ierse budgetmaatschappij Ryanair. Na meerdere stakingen van piloten én cabinepersoneel in Italië, Ierland, België, Spanje en Portugal, wordt er aankomende vrijdag weer een grote staking gehouden. De Ryanair piloten van Zweden en België gaan op de barricaden. Er wordt voorspelt dat er alleen in België al 104 vluchten uitvallen.

Update: Aankomende vrijdag staken de Ryanair piloten van Zweden, Ierland, België en Duitsland. Er zijn in totaal al 396 vluchten geannuleerd.

Omboeken of geld terug voor Ryanair staking

Sommige passagiers zijn al op de hoogte gesteld van de mogelijke annuleringen bij Ryanair en kunnen hun vlucht omboeken naar een andere dag. Dat is niet voor iedere passagier de ideale oplossing, zij kunnen hun geld terugkrijgen. Passagiers die extra kosten moeten maken voor een andere vlucht of bijvoorbeeld accommodatie, kunnen deze terugvragen bij Ryanair of een claim indienen.

Vergoeding voor vluchtannulering staking Ryanair

Als je vlucht geannuleerd is door de Ryanair staking heb je recht op een vergoeding van €250 of €400, afhankelijk van de afstand van je vlucht. Stakingen van piloten en cabinepersoneel zijn geen buitengewone omstandigheden.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Recht op vergoeding bij staking van Nederlandse Ryanair piloten
Volgende nieuwsitem
Ryanair stapt naar rechter om Nederlandse pilotenstaking
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding