• 97% slagingskans

  • In 3 minuten geregeld

  • No cure no pay

  • Kosteloze juridische procedure

  • Beoordeeld met 4,5 uit 5 sterren

Maaltijden & service aan boord; wat kun je verwachten?

Voor €10 een plakkerig broodje in een krappe stoel of een compleet drie gangendiner bereid door een Michelin chef in een ruime businessclass stoel? Die keuze is snel gemaakt. De service aan boord is afhankelijk van de keuze voor een vliegtuigmaatschappij én welke klasse je wilt reizen. Je betaalt natuurlijk voor de services die je aan boord krijgt. Naast de duurdere vliegtuigmaatschappijen die businessclass aanbieden zijn er ook vliegtuigmaatschappijen die nauwelijks in ticketprijs van elkaar verschillen, maar waar wel een groot verschil in service zit. We vergelijken 6 vliegtuigmaatschappijen in verschillende reisklassen, bekijken de service aan boord en vergelijken de prijzen van een vlucht naar Ibiza.

maaltijd aan boord

KLM

KLM staat bekend om haar servicegerichtheid en jarenlange ervaring op vlieggebied. Deze vliegtuigmaatschappij biedt passagiers op vluchten het volgende:

Reisklasse

Tot 45 min

120 min

> 120 min

Intercontinentaal

Speciale maaltijden

Economy

Snack, drankje.

Broodje, drankje.

Warme snack, drankjes.

Snack, maaltijd (keuze uit 2), nagerecht en drankjes.

Op aanvraag tot 24 uur voor de vlucht.

Business

Amuse, koude maaltijd en dessert. Drankjes.

Amuse, koude maaltijd en dessert. Drankjes.

Driegangen menu (keuze), drankjes.

Driegangenmenu (keuze), diverse tussendoortjes, drankjes.

Op aanvraag tot 24 uur voor de vlucht.

Vlieg je met KLM van of naar Azië dan kun je ook kiezen voor authentieke Aziatische gerechten op je vlucht. Naast de maaltijdservice biedt KLM op vluchten series/films aan. Op intercontinentale vluchten heb je een eigen schermpje waarop je zelf films en series kunt kiezen. Wifi aan boord is verkrijgbaar tegen betaling.

TUIfly

TUIfly is een vakantiemaatschappij die zowel binnen- als buiten Europa vluchten uitvoert: Naast alle vluchten binnen Europa, moet je ook bij vluchten naar Dubai, Kaapverdië en Senegal betalen voor je drankjes en hapjes aan boord. Dat zijn dus soms vluchten van bijna 8(!) uur waar je alles zelf moet betalen. Vlieg je naar een verre bestemming als Cuba, de VS of Mexico? Dan krijg je een warme maaltijd met water en een kopje koffie of thee. Overige maaltijdwensen zijn tegen betaling. Als je speciale maaltijdwensen hebt moet je deze tenminste drie werkdagen voor de vlucht aangeven.

Op de meeste vluchten van TUIfly kan er tegen betaling series en films op een draagbaar schermpje gekeken worden.

Transavia

Op Transavia vluchten betaal je voor maaltijden, snacks en drankjes. Als het om entertainment tijdens de vlucht gaat bestaat er alleen de mogelijkheid om thuis met je boekingsinformatie 5 series/films te downloaden via de Transavia app. Deze kun je dan tijdens de vlucht kijken op je tablet of telefoon. Deze service is gratis.

Air Berlin

Air Berlin is de tweede grootste vliegtuigmaatschappij van Duitsland. Deze vliegtuigmaatschappij biedt passagiers op vluchten het volgende:

Reisklasse

Tot 6 uur

> 6 uur

Extra service

Speciale maaltijden

Economy

Drankjes en snacks tegen betaling.

1 tot 2 maaltijden en gratis drankjes.

Gratis amenity kit op nachtvluchten (tandenborstel, tandpasta, sokken, slaapmasker).

Op aanvraag tot 48 uur voor de vlucht.

Business

Geen Businessclass mogelijk.

Driegangen menu (keuze), snacks en drankjes.

Gratis amenity kit op nachtvluchten (tandenborstel, tandpasta, sokken, slaapmasker).

Op aanvraag tot 48 uur voor de vlucht.

Hoewel Air Berlin geen budgetmaatschappij is, biedt het geen gratis drankjes of hapjes aan op vluchten in economy class. Deze zijn alleen tegen betaling verkrijgbaar. Op langere vluchten is het beter geregeld: je krijgt 1 tot 2 maaltijden en gratis drankjes in de economy class. Als je ‘s nachts vliegt komt er een gratis amenity kit bij als extra service. Een amenity kit bestaat uit een tandenborstel, tandpasta, slaapsokken en een slaapmasker. Tijdens je vlucht kun je gratis films en series kijken. Wifi is verkrijgbaar tegen betaling.

Norwegian

Op alle vluchten, behalve intercontinentale vluchten, dien je te betalen voor drankjes en maaltijden. Als je Premium boekt, dan krijg je maaltijden en drankjes gratis. Op lange intercontinentale vluchten krijg je ook in economy class een driegangen menu en drankjes. Ondanks dat Norwegian een budgetmaatschappij is, biedt het op elke vlucht gratis wifi. Voor series/films betaal je €5 voor onbeperkt toegang gedurende 24 uur.

British Airways

British Airways is een van de grootste vliegtuigmaatschappijen van de UK. Geheel in Britse stijl hoef je geen honger te lijden tijdens je vlucht. Deze vliegtuigmaatschappij biedt passagiers op vluchten het volgende:

  Reisklasse

UK

Europa

Intercontinentaal

Speciale maaltijden

Economy

Snack en drankje. Ontbijt op vroege vluchten.

Snacks en drankjes.

Driegangenmenu of lichte maaltijd, drankjes.

Op aanvraag tot 48 u voor de vlucht.

Business

Snacks en drankjes. Ontbijt op vroege vluchten.

Snacks en drankjes.

Driegangenmenu, kaasplateau, dessert, afternoon tea, compleet ontbijt en drankjes.

Op aanvraag tot 48 u voor de vlucht.

Bij British Airways kun je genoeg maaltijden, snacks en drankjes verwachten. Ook is er de mogelijkheid om series en films te kijken en zijn er gratis kranten beschikbaar op de meeste vluchten. Wifi is tegen betaling.

Reis & Prijs naar Ibiza

Om de prijs/kwaliteit te vergelijken worden KLM, Air Berlin en British Airways vergeleken qua prijs, en service in de economy class op een vlucht naar Ibiza op 29 juli.

Vliegtuigmaatschappij

Vluchtduur

Gratis Service

Prijs ticket

Prijs/Kwaliteit

KLM

2 uur 30 minuten

Warme snack en drankjes

€128

++

Air Berlin

5 uur 20 minuten (tussenstop)

Films/series

€268,39

-

British Airways

2 uur 25 minuten

Snacks en drankjes

€315

+

Vluchten op 29 juli naar Ibiza

KLM biedt de meeste service aan voor de laagste prijs op deze route. Air Berlin is duurder. Naast dat het om een lange vluchttijd gaat en er geen drankjes of maaltijden worden voorzien is de prijs van het ticket ook behoorlijk hoog. De British Airways vlucht heeft de hoogste ticketprijs maar biedt daarentegen wel een directe vlucht met goede voorzieningen aan.

Voor de prijs/kwaliteit verhouding van goedkopere maatschappijen als TUIfly, Transavia en Norwegian kijken we naar een vlucht op 29 juli (Norwegian 28 juli) naar Ibiza.

Vliegtuigmaatschappij

Vluchtduur

Gratis service

Prijs ticket

Prijs/Kwaliteit

TUIfly

3 uur

€56

+

Transavia

2 uur 35 minuten

Films/series

€98

-

Norwegian

2 uur 55 minuten

Wifi

€57,70

++

Vluchten op 28 en 29 juli naar Ibiza

Norwegian biedt naast een goedkoop ticket ook gratis wifi op deze vlucht naar Ibiza. TUIfly voorziet niet in gratis services maar wel in het goedkoopste ticket vanaf Nederland. Transavia biedt gratis films/series tegen de hoogste prijs. Over de vluchtduur kan niet veel gezegd worden. TUIfly en Transavia vliegen beiden vanaf Nederland naar Ibiza, Norwegian vliegt vanaf Kopenhagen naar het Spaanse eiland.

Voor een vlucht naar Ibiza is er vanaf Nederland genoeg keuze. Betaal je wat meer geld voor een verzorgde vlucht met KLM? Of kies je toch voor een goedkopere vlucht die iets langer duurt met TUIfly? Voor beide keuzes valt wat te zeggen.

Welke vliegtuigmaatschappij zou jij kiezen?

Photo: Flickr.com

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Stakende piloten? Recht op vergoeding!
Volgende blogartikel
Telegraaf: Fijne vakantiebestemmingen in de maand augustus
7 Reacties
Nieuwste
Oudste most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hetty van Doorn
8 maanden geleden

Met KLM gevlogen 120 minuten economy class binnen Europa eten *ZEER SLECHT* Bruine boterhammen zo oud,droog ik geef het nog niet aan de vogels.
Varkensvoer!!!!
Nu 3 keer meegemaakt bah bah!!!!

Last edited 8 maanden geleden by Hetty van Doorn
Beheerder
Jolande Klompmaker
7 maanden geleden

Hoi Hetty, wat vervelend dat je een negatieve ervaring hebt gehad met jouw vlucht. Wij kunnen je hier echter niet bij helpen, ik adviseer je om de klacht bij de KLM rechtstreeks neer te leggen. ~Jolande

Jan
6 maanden geleden

Beste Hetty, ik vlieg echt regelmatig met KLM en kan uw ervaring echt niet delen. Het eten is eigenlijk altijd wel prima. Ook de snacks of sandwiches op kortere vluchten. Wellicht bent u te verwend? Het zou kunnen.

Kato
1 jaar geleden

Hoe vaak wordt een drankje of maaltijd aangeboden tijdens een vlucht van 8 uur of langer via de maaltijden/drankkar

Dorry Chandler
4 jaren geleden

Ik wil weten of er Maltodextrine in de maaltijden zit op mijn KLM vlucht naar Azie .

EUclaim
4 jaren geleden
Reply to  Dorry Chandler

Dat kun je het beste even navragen bij KLM Dorry ;). ~Jasmijn