luchthaven vertraagd

Vertraging met British Airways?

Bekijk gratis of u recht heeft op een vergoeding tot wel €600 per persoon.
Check uw vlucht

Vind hier de British Airways vluchten (BA) met recht op een vergoeding

Had uw vlucht met British Airways (BA) meer dan drie uur vertraging? Wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies? Bekijk dan snel of uw vertraagde British Airways vlucht in onderstaande lijst staat. De actuele lijst met vertraagde vluchten van British Airways is samengesteld op basis van de door ons ontwikkelde database. De kwalitatieve gegevens uit de database zorgen ervoor dat wij in juridische procedures sterk staan en dit resulteert in een slagingspercentage van 97%.

Rechten van vliegtuigpassagiers bij vertraging British Airways

De rechten van vliegtuigpassagiers in Europa zijn vastgelegd in Verordening 261/2004 en in het Verenigd Koninkrijk in The Air Passenger Rights and Air Travel Organisers’ Licensing (Amendment) (EU Exit) Regulations 2019. In deze wetgevingen is vastgelegd wanneer gedupeerde passagiers recht hebben op een vergoeding en hoe hoog de vergoeding is.

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding, oftewel compensatie, voor het tijdsverlies moet uw vlucht voldoen aan de volgende punten:

  • De vlucht moet bij aankomst drie uur of meer vertraging hebben
  • De vlucht moet starten vanuit een EU-land
  • De vlucht moet starten vanuit het Verenigd Koninkrijk met een VK vliegtuigmaatschappij
  • Of de vlucht moet aankomen in een EU-land en uitgevoerd zijn door een Europese vliegtuigmaatschappij
  • De vertraging mag niet onstaan zijn door een buitengewone omstandigheid

Wanneer uw British Airways (BA) vlucht hieraan voldoet heeft u recht op een vergoeding die kan oplopen tot €600 (£520) per persoon.

Stel: u vliegt met British Airways van Amsterdam Schiphol Airport naar Londen Heathrow Airport (LHR) voor een weekendje weg. Op de luchthaven hoort u dat de vlucht vertraagd is door mist. U komt uiteindelijk met 4 uur vertraging aan in Londen. In deze situatie heeft u geen recht op een vergoeding.

Wat is een buitengewone omstandigheid?

Vliegtuigmaatschappijen gebruiken vaak een buitengewone omstandigheid als excuus om geen vergoeding te hoeven betalen. Dit is in veel situaties niet juist. Onder een buitengewone omstandigheid wordt een situatie bedoeld waar de vliegtuigmaatschappij niet verantwoordelijk is voor de ontstane vertraging. U kunt hierbij denken aan slecht weer, medische noodlandingen en stakingen van de luchtverkeersleiding.

De hoogte van de vergoeding

Wanneer uw vertraagde British Airways vlucht onder Verordening 261/20004 of The Air Passenger Rights and Air Travel Organisers’ Licensing (Amendment) (EU Exit) Regulations 2019 valt heeft u recht op een vergoeding. De hoogte van het bedrag, de compensatie, wordt bepaald op basis van de afstand van de vlucht:

Hoogte van vergoeding op basis van afstand vertraagde of geannuleerde vlucht

Bereken de afstand van uw vlucht

Vluchtbestemmingen binnen de EU

  • €250 (£220)* vergoeding bij een vertraagde British Airways vlucht tot 1500 km
  • €400 (£350)* vergoeding bij een vertraagde British Airways vlucht van meer dan 1500 km

Vluchtbestemmingen buiten de EU

  • €250 (£220)* vergoeding bij een vertraagde British Airways vlucht tot 1500 km
  • €400 (£350)* vergoeding bij een vertraagde British Airways vlucht van 1500 km tot en met 3500 km
  • €600 (£520)* vergoeding bij een vertraagde British Airways vlucht van meer dan 3500 km

De route van de vlucht en de vliegtuigmaatschappij waarmee u heeft gevlogen bepalen onder welke regelgeving de vlucht valt en of u wordt uitbetaald in euro’s of ponden. Daarnaast heeft u bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de drie en vier uur recht op 50% van de vergoeding.

De service van EUclaim

Is uw British Airways vlucht (BA) vlucht vertraagd? Kwam u hierdoor met meer dan drie uur vertraging aan op de eindbestemming? Dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding volgens Verordening 261/2004 of The Air Passenger Rights and Air Travel Organisers’ Licensing (Amendment) (EU Exit) Regulations 2019. Twijfelt u of u recht heeft op een vergoeding? Vul dan uw vluchtgegevens in onze calculator in en wij geven u direct vrijblijvend advies over uw rechten. Dient u de claim in bij EUclaim dan nemen wij al het werk voor u uit handen. Onze service is op basis van no cure, no pay en daarmee loopt u dus geen enkel risico.

12596 passagiers hebben EUclaim een score van 4.6 uit 5 gegeven op Trustpilot.
Lees hoe deze passagiers onze service hebben ervaren.

Bekijk 12.596 ervaringen
Vragen? Chat of bel