Luchtruim Nederland dicht door storing luchtverkeersleiding Schiphol

Er is een grote storing bij de luchtverkeersleiding van Schiphol waardoor er momenteel geen vliegtuigen kunnen landen of opstijgen. Het is nog niet duidelijk hoelang deze storing gaat duren.

verkeerstoren op schiphol

Vermoedelijk communicatiestoring bij toren luchtverkeersleiding

Er zou vermoedelijk een probleem zijn in de communicatie van luchtverkeerstoren van Schiphol zijn. De problemen met het vliegverkeer hebben zich ook al uitgebreid naar Rotterdam Airport. De storing heeft grote gevolgen voor het aantal annuleringen en vertragingen van en naar Nederland vandaag.

Update: Inmiddels zou het vertrekkend vliegverkeer weer op gang komen. Er kunnen nog geen vliegtuigen landen op Schiphol Airport Amsterdam.

Storing luchtverkeersleiding is een buitengewone omstandigheid

Wanneer je vlucht geannuleerd is of een lange vertraging oploopt door een storing bij de luchtverkeersleiding, heb je helaas geen recht op een vergoeding. De luchtvaartmaatschappij is niet verantwoordelijk voor deze situatie. Je hebt wel recht op verzorging tijdens de vertraging. Verzorgt de luchtvaartmaatschappij geen eten of drinken? Dan mag je dit zelf aanschaffen. Bewaar de bonnetjes en vraag deze kosten later terug.

Vorig nieuwsitem
Opnieuw stakingsdreiging van piloten bij KLM
Volgende nieuwsitem
Grote stijging in vertragingen bij TUI fly Duitsland

Geef een reactie

Vragen? Chat of bel