Vrouw wachtend op luchthaven op vertraagde vlucht

Was uw vlucht van of naar Brussel Zaventem Airport vertraagd?

Bekijk gratis of u recht heeft op een vergoeding tot wel €600 per persoon.
Check uw vlucht

Vind hier de vertraagde vluchten met recht op een vergoeding

Had uw vlucht vertraging van of naar Brussel Zaventem Airport (BRU) en kwam u hierdoor met meer dan drie uur vertraging aan op de eindbestemming? Dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding voor het tijdsverlies. Dagelijks bekijken wij de vluchtvertragingen van Brussel Zaventem Airport. Deze lijst staat actuele vertragingen staat onderaan deze pagina. Staat uw vlucht er niet bij? Controleer dan uw vluchtgegevens in onze calculator en wij geven u direct advies over uw rechten.

Vlucht vertraagd van of naar Brussel Zaventem Airport (BRU)? Hier heeft u recht op

In Europa zijn de rechten van vliegtuigpassagiers vastgelegd in Verordening 261/2004. Dit houdt in dat passagiers die van of naar Europa vliegen rechten hebben wanneer de vlucht is vertraagd. Wanneer de vlucht een aankomstvertraging heeft van drie uur of meer hebben passagiers mogelijk recht op een vergoeding. Deze vergoeding kan oplopen tot €600 per persoon. Om in aanmerking te komen voor de vergoeding moet de vlucht aan een aantal punten voldoen:

  • De vlucht moet starten vanuit een EU-land
  • Of aankomen in een EU-land en uitgevoerd zijn door een Europese vliegtuigmaatschappij
  • De vertraging mag niet ontstaan zijn door een buitengewone omstandigheid

Brussel Zaventem Airport is een Europese luchthaven en daarmee vallen alle vertrekkende vluchten onder Verordening 261/2004. Bij de aankomende vluchten geldt dit alleen voor Europese vliegtuigmaatschappijen.

Stel: u vliegt vanaf Brussel Zaventem Airport naar Bangkok. Uw vlucht loopt een vertraging op van 15 uur wegens een staking van het personeel van de luchthaven. In deze situatie heeft u geen recht op een vergoeding omdat er sprake is van een buitengewone omstandigheid.

Uw rechten bij een buitengewone omstandigheid

Wanneer de vluchtvetraging is ontstaan door een buitengewone omstandigheid hebben gedupeerde passagiers geen recht op een vergoeding. Dit is vastgelegd in Verordening 261/2004. Onder buitengewone omstandigheden worden situaties bedoeld waarin de vliegtuigmaatschappij geen invloed heeft op de onstane vertraging. U kunt hierbij denken aan stakingen van derden, slecht weer en medische noodlandingen.

De hoogte van uw vergoeding

Valt uw vlucht van of naar Brussel Zaventem Airport (BRU) onder Verordening 261/2004? Dan heeft u recht op een vergoeding. Deze vergoeding dient betaald te worden door de betreffende vliegtuigmaatschappij. De hoogte van de vergoeding is vastgelegd en is gebaseerd op de afstand van de vlucht.

Vlucht vertraagd – vergoeding op basis van afstand

Bereken de afstand van uw vlucht

Vluchtbestemmingen binnen de EU

  • €250 vergoeding bij een vertraagde vlucht tot 1500 km 
  • €400 vergoeding bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km 

Vluchtbestemmingen buiten de EU

  • €250 vergoeding bij een vertraagde vlucht tot 1500 km 
  • €400 vergoeding bij een vertraagde vlucht van 1500 km tot en met 3500 km
  • €600 vergoeding bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km 

Vertragingen van en naar Brussel Airport 

Brussel Airport is een groeiende luchthaven. In 2017 maakten 24,8 miljoen passagiers gebruik van de luchthaven in Belgie. Dit was een groei van 16,6% in vergelijking met 2016. Ook steeds meer Nederlanders maken gebruik van de Belgische luchthaven. Veel passagiers vliegen vanaf Zaventem met de vliegtuigmaatschappij Brussels Airlines (SN). In 2017 waren er 1045 vluchten van of naar Brussel Zaventem Airport drie uur of langer vertraagd. Ruim 156.000 passagiers zijn hierdoor gedupeerd en hadden recht op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies.

Claim indienen voor uw vertraagde vlucht van of naar Brussel Zaventem Airport

Vloog u van of naar Brussel Zaventem Airport? Kwam uw vlucht met een lange vertraging aan op de eindbestemming? U heeft dan mogelijk recht op een vergoeding van maximaal €600 per persoon. Twijfelt u of u recht heeft op een vergoeding? Controleer dan of uw vlucht in onderstaande lijst staat of vul uw vluchtgegevens in onze calculator in. Wij geven u gratis advies over uw rechten. Dient u de claim in bij EUclaim dan zorgen wij ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft. Onze service is geheel op basis van no cure, no pay en daarmee loopt u als passagier geen enkel risico.

Recent vertraagde vluchten

14467 passagiers hebben EUclaim een score van 4,4 uit 5 gegeven op Trustpilot.
Lees hoe deze passagiers onze service hebben ervaren.

Bekijk 14467 ervaringen
Vragen? Chat of bel
Was uw vlucht vertraagd? Check uw vergoeding