luchthaven vertraagd

EUclaim België

Woont u in België of vloog u van of naar een vliegveld in België? Wanneer u vlucht vertraging had of is geannuleerd heeft u mogelijk recht op een vergoeding. De rechten van vliegtuigpassagiers in Europa zijn vastgelegd in Verordening 261/2004. Volgens Verordening 261/2004 hebben passagiers bij een lange vluchtvertraging in Europa mogelijk recht op een vergoeding, oftewel compensatie. Deze vergoeding kan oplopen tot €600 per persoon. EUclaim zorgt er ook in België voor dat passagiers krijgen waar ze recht op hebben.

Vlucht vertraagd van of naar België? Hier heeft u recht op

Heeft u gevlogen vanaf een Belgische luchthaven zoals Brussel ZaventemBrussel Charleroi of Antwerpen? Kwam u uiteindelijk met een vertraging aan op uw eindbestemming? Dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding. Om in aanmerking te komen voor de vergoeding moet uw vlucht aan de volgende punten voldoen:

  • Uw vlucht moet vertrekken vanuit een EU-land
  • Of de vlucht moet uitgevoerd zijn door een Europese vliegtuigmaatschappij en aankomen in een EU-land
  • De vlucht moet bij aankomst een vertraging hebben van drie uur of meer
  • De vluchtvertraging mag niet ontstaan zijn door een buitengewone omstandigheid

Wanneer u vliegt vanaf een Belgische luchthaven valt uw vlucht onder de Europese regelgeving. Gaat uw vertraagde vlucht van buiten de EU naar België met een Europese vliegtuigmaatschappij zoals Brussels Airlines, dan heeft u ook recht op een vergoeding.

Stel: U vliegt met TUI fly België (JAF) van Tenerife naar Brussel Zaventem Airport. Door een storm op Tenerife komt u uiteindelijk met een vertraging van 4 uur aan in Brussel. In deze situatie heeft u helaas geen recht op een vergoeding. Slecht weer wordt namelijk gezien als een buitengewone omstandigheid.

Vergoeding vlucht vertraagd België

Wanneer uw vertraagde of geannuleerde vlucht onder Verordening 261/2004 valt heeft u recht op een vergoeding. De hoogte van de vergoeding ligt vast en is afhankelijk van de afstand van de vlucht. De prijs die u voor het ticket heeft betaald, heeft hier geen invloed op. De bedragen zijn €250, €400 of €600 per persoon.

Hoogte van vergoeding op basis van afstand vertraagde of geannuleerde vlucht

Bereken de afstand van uw vlucht

Vluchtbestemmingen binnen de EU

  • €250 vergoeding bij een vlucht tot 1500 km (bv. Brussel naar Londen)
  • €400 vergoeding bij een vlucht van meer dan 1500 km (bv. Antwerpen naar Lissabon)

Vluchtbestemmingen buiten de EU

  • €250 vergoeding bij een vlucht tot 1500 km (Antwerpen naar Zürich)
  • €400 vergoeding bij een vlucht van 1500 km tot en met 3500 km (Brussel naar Marrakech)
  • €600 vergoeding bij een vlucht van meer dan 3500 km (Brussel naar Tokyo)

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vluchtvertraging tussen de drie en vier uur, heeft u recht op 50% van de vergoeding.

EUclaim is werkzaam in België

Al ruim tien jaar helpt EUclaim succesvol bij het verkrijgen van een vergoeding bij een geannuleerde of vertraagde vlucht. EUclaim is daarbij werkzaam in Nederland, België, Duitsland en Engeland. Dit betekent dat wanneer u vliegt vanaf een Belgische luchthaven of woont in België u ook gebruik kunt maken van onze service. Op basis van no cure, no pay halen wij de vergoeding voor u op bij de vliegtuigmaatschappij.

Hoe verloopt uw claim bij EUclaim?

Bent u woonachtig in België of heeft u gevlogen van of naar een Belgische luchthaven? EUclaim kan u helpen wanneer u met vertraging bent aangekomen. Dient u de claim in bij EUclaim dan nemen wij al het werk uit handen en zorgen wij ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft. Het is hierbij belangrijk om te weten dat de vervaltermijn in België één jaar is. Dit houdt in dat uw claim, indien noodzakelijk, binnen één jaar na de vluchtdatum bij de Belgische rechtbank ingediend moet zijn.

Zo werkt het

Wanneer u gebruik maakt van de service van EUclaim maakt het niet uit of uw vertraagde vlucht vanuit Nederland of België vertrok. Onze werkwijze en succesfee blijft hetzelfde. Wanneer uw vlucht België raakt en de vliegtuigmaatschappij wil de vergoeding niet betalen moeten wij naar de Belgische rechtbank. Om de claim bij een Belgische rechter in de dienen werken bij samen met een Belgisch advocatenbureau. Dit verandert niets aan onze service of kosten.

Vragen? Chat of bel