Ruimbagage niet meer inbegrepen bij vluchten KLM

Om het gevecht met de prijsvechter aan te gaan heeft KLM besloten dat passagiers moeten betalen voor het meenemen van ruimbagage. Sinds 2017 moesten de passagiers op vluchten van en naar Canada, Amerika en binnen Europa al betalen voor het meenemen van ruimbagage.

Koffers op een rij

Drie tarieven bij KLM: light, standaard en flex

Vliegtuigmaatschappij KLM hanteert drie verschillende ticketprijzen, namelijk light, standaard en flex. Tot op heden viel het gratis meenemen van ruimbagage onder alle ticketvarianten. Alleen passagiers voor vluchten van en naar Canada, Amerika en bestemmingen binnen Europa moesten bij de light variant al betalen. KLM heeft nu bekend gemaakt dat bij de light variant ticketprijs alle passagiers moeten gaan betalen voor ruimbagage. De ticketprijzen worden weleens waar lager, maar de passagiers moeten nu minimaal €50 extra betalen voor het meenemen van ruimbagage. Met deze actie probeert KLM te concurreren met prijsvechters.

Kans op vertragingen loopt op

Met invoeren van de nieuwe ticketprijzen en het betalen voor ruimbagage is de kans aanzienlijk dat meer KLM passagiers gaan reizen met enkel handbagage. De situatie die dan ontstaat is dat er meer handbagage in het vliegtuig aanwezig is dan daadwerkelijk past. Hierdoor kunnen vertragingen van de vluchten ontstaan. Dit is een probleem waar ook de budgetmaatschappijen als Ryanair en easyJet mee te maken hebben. De extra inkomsten die hier tegenover staan voor de luchtvaartmaatschappijen zijn meer en daarom wordt de mogelijkheid tot vertragingen voor lief genomen. Naast KLM hanteren ook Air France, British Airways en Lufthansa prijzen voor het meenemen van ruimbagage.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Vluchten geannuleerd door staking Belgische luchtverkeersleiders
Volgende nieuwsitem
TUI fly laat stijging zien in aantal extreem lange vertragingen
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding