Ruim 70 uur vertraging voor Transavia passagiers uit Dubai

Bijna 190 passagiers van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia zitten sinds zondag vast in Dubai vanwege een technisch probleem met het vliegtuig. De ruim 70 uren durende vertraging is de langste van de afgelopen acht jaar in de Nederlandse luchtvaart.

zee strand en skyline van dubai

Passagiers vast op het vliegveld van Dubai sinds zondag

Op zondag 24 maart zouden 190 passagiers na hun vakantie in Dubai terugvliegen naar Amsterdam Schiphol met vlucht HV6902. Dat ging niet zoals gepland: Een technisch probleem met het vliegtuig heeft ervoor gezorgd dat deze passagiers sinds zondag vastzitten in Dubai. Ook het regelen van een vervangend toestel is tot op heden nog niet gelukt. Om het nog erger te maken, kampt Transavia met een storing in het informatiesysteem, waardoor passagiers nauwelijks tot geen informatie ontvangen over hun vlucht. De passagiers pendelen ondertussen heen en weer tussen de geregelde hotels en het vliegveld van Dubai. Alle gedupeerde passagiers van deze lange vertraging hebben recht op een vergoeding van €600 per persoon.

Langste vertraging van afgelopen acht jaar voor gestrande Transavia passagiers

Naar verwachting landen de passagiers nu op woensdag rond tien uur in de avond. Met ruim 70 uur vertraging is dit de langste vluchtvertraging van de afgelopen acht jaar! Tot op heden stond het record op naam van Surinam Airways, met 67 uur en 40 minuten vertraging tussen Paramaribo en Amsterdam op 20 november 2011.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Sterke wind hindert vliegverkeer Amsterdam Schiphol Airport
Volgende nieuwsitem
Noodlijdend WOW Air staakt alle vluchten door financiële problemen
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding