De vijf langste vluchtvertragingen van de afgelopen acht jaar

Meer dan drie uur vastzitten op het vliegveld is al vervelend genoeg, en langer al helemaal geen pretje. Maar wist je dat er passagiers zijn die meer dan 50 of zelfs 60 uur vast hebben gezeten op het vliegveld, zonder uitzicht op een vliegtuig?! Helaas zijn die vertragingen er ook. Dit waren de vijf langste vluchtvertragingen van de afgelopen acht jaar.

TUI fly vliegtuig
  1. 67 uur en 40 minuten vertraging voor passagiers Surinam Airways

Op 20 november 2011 liepen de passagiers van vlucht PY994, uitgevoerd door Surinam Airways, meer bijna 68(!) uur vertraging op. De vlucht van Paramaribo naar Amsterdam is daarmee de langst vertraagde vlucht van de afgelopen acht jaar.

  1. Bijna 60 uur vertraging voor passagiers vanuit Curaçao en Bonaire

Nog geen twee dagen geleden kregen passagiers op Curaçao en Bonaire onderweg naar Schiphol Amsterdam, te maken met een defect aan de motoren van het vliegtuig van TUI fly. Als gevolg zitten de passagiers al bijna drie dagen vast op de Nederlandse Antillen. Naar verwachting komt vlucht OR368 morgenavond, op 25 januari 2019, rond tien uur s’ avonds aan op Schiphol. De vertraging staat dan op 59 uur en 45 minuten.

  1. 55 uur en 27 minuten vertraging tussen Al Hoceima en Amsterdam

Het inmiddels failliet verklaarde Small Planet Airlines veroorzaakte in het voorjaar van 2018 nog een hele lange vertraging tussen Al Hoceima, Marokko en Amsterdam. Passagiers kwamen meer dan 55 uur en 27 minuten later aan op Schiphol. De vlucht LLX5058 van 7 april 2018 staat daarmee op de derde plaats in de top 5 langst vertraagde vluchten van de afgelopen acht jaar.

  1. 54 uur en 25 minuten vertraging tussen Amsterdam en Paramaribo

Op de vierde plaats in deze top vijf staat een vertraging van bijna twee en een halve dag van Amsterdam naar Paramaribo. Passagiers van Surinam Airways vlucht PY993 zullen deze vluchtdatum, 18 november 2011, dan ook niet snel vergeten.

  1. Bijna 54 uur vertraging voor passagiers Martinair in 2011

Inmiddels vliegt Martinair geen passagiers meer, maar toen ze dat nog wel deden waren ze lang niet altijd op tijd. Op 19 februari 2011 kwamen de passagiers van vlucht MP623 uit Punta Cana, Dominicaanse Republiek, met 53 uur en 40 minuten vertraging aan op Schiphol Amsterdam Airport. Daarmee sluit Martinair de top vijf van de langste vluchtvertragingen van de afgelopen acht jaar.

Heb jij wel eens een lange vertraging meegemaakt? Laat het ons weten in een reactie en check gelijk of je recht hebt op een vergoeding!

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Sneeuw hindert vliegverkeer in Nederland en Verenigde Staten
Volgende nieuwsitem
KLM annuleert vluchten vanwege verwachting sneeuw
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
2 Commentaren
Nieuwste
Oudste most voted
Inline Feedbacks
View all comments
J.P. Goderie
5 jaren geleden

Mijn vlucht PY993 op zaterdag 19-7-2014 van Amsterdam naar Zanderij Suriname had liefst een vertraging van 4,5 dag. Ik heb via jullie destijds ook compensatie verkregen. Dus deze zou met stip op 1 moeten staan dan.

EUclaim
5 jaren geleden
Reply to  J.P. Goderie

Wat een ellende, zo’n lange vertraging! We hebben deze vlucht als geannuleerd in ons systeem staan. Daarom staat deze niet in de top 5 vertraagde vluchten. Fijn dat je wel compensatie hebt ontvangen voor deze lange vertraging! ~Jasmijn

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding