Kans op nieuwe stakingen bij Transavia

Vorige week legden de Transavia piloten het werk neer waardoor veel passagiers werden gedupeerd. De nieuwe onderhandelingen van de Nederlandse piloten van Transavia en de Vakbond Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) zijn op niets uitgelopen. Nu dreigen er nieuwe acties door de Transavia piloten.

Dreiging nieuwe staking Transavia

Ruim 15.000 passagiers gedupeerd door vorige staking Transavia piloten

Afgelopen 19 februari legden de Staking Transavia piloten zes uur lang het werk neer. De piloten zijn het niet eens met hun cao. Ze willen betere roosters, meer vrije tijd en een hoger loon. De staking zorgde ervoor dat er van en naar Nederland 30 vluchten werden geannuleerd en 99 vluchten meer dan drie uur vertraging opliepen. De 15.000 gedupeerde passagiers hadden in deze situatie recht op een vergoeding. 

Nieuwe acties bij Transavia

Na de staking van twee weken geleden is de VNV wederom in gesprek gegaan met Transavia. Helaas zijn deze onderhandelingen op niets uitgelopen. De VNV geeft aan dat ze geen goede oplossing  hebben kunnen vinden voor de roosterproblemen van de piloten. Hierdoor dreigt de VNV met nieuwe acties. In welke vorm deze acties gaan plaatsvinden is nog niet aangekondigd. Daarbij is ook de impact voor de passagiers niet duidelijk. Wanneer er nieuwe acties gaan plaatsvinden moeten deze 12 uur van tevoren aangegeven worden.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Storing bij KLM zorgt voor geannuleerde vluchten
Volgende nieuwsitem
Chaos op Europese luchthavens door winterweer
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding