Chaos op Europese luchthavens door winterweer

Veel luchtvaartmaatschappijen hebben vandaag vluchten moeten annuleren door het slechte weer. In Nederland zorgt de oostenwind voor veel vertragingen en in Oost-Europa speelt het winterse weer parten.

Vliegtuig op landingsbaan in de sneeuw

Veel geannuleerde en vertraagde vluchten op Schiphol

In het westen van Nederland staat een krachtige oostenwind. Dit zorgt ervoor dat slechts één start- en landingsbaan gebruikt kan worden. Op dit moment heeft dit gezorgd voor 149 geannuleerde vluchten op Schiphol Airport. Naast de geannuleerde vluchten zijn de vluchten die wel vertrekken of aankomen langdurig vertraagd. De verwachting is dat situatie pas in de avond of morgenochtend gaat veranderen. Schiphol adviseert passagiers om goed de status van de vlucht in de gaten te houden.

Winterweer zorgt voor chaos op Europese luchthavens

Niet alleen Nederland heeft last van het winterse weer. In Scandinavië en Europa hebben luchthavens last van de hevige sneeuwval. Er zijn zelfs luchthaven volledige gesloten voor vliegverkeer. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om Edinburgh Airport, Glasgow Airport en Genève Airport. Veel passagiers zullen gedupeerd worden door het slechte weer.

Passagiersrechten bij slecht weer

Veel passagiers zullen vandaag te maken krijgen met een geannuleerde of vertraagde vlucht. In Verordening 261/2004 staat dat een luchtvaartmaatschappij bij een buitengewone omstandigheid de gedupeerde passagier geen vergoeding hoeft te betalen. Met een buitengewone omstandigheid worden situaties bedoeld waarbij er sprake is van overmacht en de luchtvaartmaatschappij geen invloed heeft op de situatie. Wel hebben passagiers bij een geannuleerde vlucht recht op een vervangende vlucht of verzorging tijdens het wachten.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Kans op nieuwe stakingen bij Transavia
Volgende nieuwsitem
Passagiers Small Planet Airlines vast op Tenerife
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding