Bent u geweigerd op uw vlucht?

U heeft mogelijk recht op een vergoeding

Was uw vlucht overboekt of werd er een kleiner vliegtuig ingezet waardoor u niet mee mocht? Wij zorgen ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft. Check uw vlucht

Recht op een vergoeding bij overboeking van uw vlucht

Was u op tijd bij de incheckbalie, maar mocht u toch niet mee met de vlucht? De mogelijkheid bestaat dat de vliegtuigmaatschappij de vlucht overboekt heeft. Kwam u hierdoor met meer dan drie uur vertraging aan op uw eindbestemming en kan de vliegtuigmaatschappij u niet precies vertellen waarom u niet mee mocht? U heeft dan volgens Verordening 261/2004 mogelijk recht op een vergoeding, oftewel compensatie.

Om recht te hebben op een vergoeding is het volgende van belang:

Bij een instapweigering is het wel van belang dat u uw boarding pass heeft laten printen op de luchthaven, zodat wij kunnen aantonen dat u op tijd aanwezig was. Er zijn situaties waarbij de vliegtuigmaatschappij passagiers mogen weigeren op een vlucht. Passagiers hebben dan ook geen recht op een vergoeding. Geldige redenen voor instapweigering zijn onder meer gezondheidsredenen, onvolledige reisdocumenten en veiligheidsredenen.

Stel: u vliegt met KLM van Amsterdam naar Bangkok. Bij de gate toont u aan de grondstewardess uw identiteitskaart. KLM mag u op basis van uw identiteitskaart weigeren op de vlucht, omdat voor het reizen naar een bestemming buiten de EU een paspoort verplicht is. In deze situatie heeft u geen recht op een vergoeding.

Hoogte van de vergoeding

Heeft u recht op een vergoeding, dan wordt de hoogte van het geldbedrag bepaald op basis van de afstand van de totale vluchtroute:

Recht op vergoeding

Bereken de afstand van uw vlucht

  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
  • {{ airport.Name }} ({{ airport.IATACode }})
We hebben geen vliegveld gevonden met uw zoekopdracht
De afstand tussen {{ distanceCalculator.flights[0].departureAirport }} en {{ distanceCalculator.flights[0].arrivalAirport }} is {{ distanceCalculator.distance | number:2 }} km. Controleer of u recht heeft op een vergoeding.
U heeft nog niet alle benodigde informatie ingevuld

Vluchtbestemmingen binnen de EU

Vluchtbestemmingen buiten de EU

Bij een vlucht met een afstand van 3500 kilometer of meer en een vertraging tussen de drie en vier uur, heeft u recht op 50% van de vergoeding.

Passagiers over de service van EUclaim

Geld terug bij instapweigering

Wij geven u gratis advies over uw recht op een vergoeding omdat u niet mee mocht met de vlucht. Het enige wat wij van u nodig hebben zijn uw vluchtgegevens. Vul uw vluchtnummer en datum in en u heeft direct duidelijkheid. Geeft u EUclaim de opdracht dan nemen wij op basis van no cure, no pay al het werk voor u uit handen.

Check uw vlucht

Uw rechten bij instapweigering

Kan de vliegtuigmaatschappij u geen reden geven waarom u niet mee mag met de vlucht, dan heeft u ook recht op een vervangende vlucht. Bent u niet tevreden met de alternatieve vlucht, dan heeft u het recht om de boeking te annuleren en dan moet u het bedrag van het geboekte ticket terugkrijgen.


10833 passagiers hebben EUclaim een score van 8.8 uit 10 gegeven op Trustpilot.
Lees hoe deze passagiers onze service hebben ervaren.
Bekijk 10.833 ervaringen
Vragen? Chat of bel